Na mediteranski krug jazzom Elvisa Stanića idu…

Povodom proslave pedesetog rođendana, Elvis Stanić koncertom u Lisinskom, u utorak, 7. svibnja publiku poziva na glazbeno putovanje Mediteranom.

Najbržim čitateljima koji su prvi točno odgovorili na kviz koji smo objavili u petak, 3. svibnja podijelili smo 25 x 2 karte za koncert legendarnog Elvisa Stanića.

Dobitnici:

Ana Jergović
Dragan Salarić
Andrea Stilinović
Nevena Jerak

Nikola Muravec
Veljko Pauš
Ingrid Klanjčić
Tomislav Bešlić

Ante Meter
Goran Slunjski
Darko Šturlan
Andreja Matanović
Mateja Pongrac
Toni Jermaniš
Maja Čačić
Iva Fehir
Anja Kaltnecker
Filip Radonić
Ivan Čurjak
Vedran Rakić
Vedran Blažević
Željka Merdžan
Suzana Habun
Hrvoje Rutić
Dalibor Ognjanovac

Pravila nagradnjača saznajte ovdje.

Tijekom dugogodišnje glazbene karijere Elvis Stanić osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (16 diskografskih nagrada Porin, 7 nagrada Status Hrvatske glazbene unije,…), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Poznat po tome da glazbi pristupa bez predrasuda, te da odbija definirati svoju pripadnost bilo kojem glazbenom usmjerenju, Stanić je ipak dosadašnjim radom pokazao da inspiraciju za svoju glazbu često pronalazi upravo u mediteranskoj glazbi

Budući da voli spajati naizgled nespojivo, on će portugalski fado, istarski balun ili sardinijski launedas obilježiti svojim prepoznatljivim zvukom suvremenog jazz izričaja, ali i spojiti s balkanskim i brazilskim ritmovima, a da ipak sve zvuči skladno i uzbudljivo.

Publika će uz glazbenike njegove matične skupine, Elvis Stanić Group, i mnogobrojne domaće i inozemne goste, proputovati Istrom i Dalmacijom, ali i Portugalom, Sardinijom, zemljama Magreba i Bliskim Istokom.

Koncert će biti održan u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinkog s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 kuna.

Elvis Stanić – električna gitara, harmonika
Goran Rukavina – bas, gitara, kontrabas
Maasej Kovačević – glasovir, synth
Branimir Gazdik – bubnjevi
Tonči Grabušić – udaraljke
Leo Škec – akustična gitara

Meri Trošelj – vokal
Alba Nachinovic – vokal

Nataša Tonković, Nataša Uljan, Martina Vrbos, Valnea, Majda Žauhar, Majda Marenčić – prateći vokali /Ex Putokazi/

Gosti:

Andrea Vicary – glasovir
Neven Frangeš – glasovir
Mario Mavrin – bas gitara
Ibrica Jusić – vokal, akustična gitara

Ulaznice za Jazz.hr / 2012-2013

Ulaznice su u prodaji na blagajni KD Vatroslava Lisinskog, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati, te vikendom 2 sata prije koncerta.tel: 01 612 11 66,
e-mail: blagajna@lisinski.hr http://www.ulaznice.hr

Povratak na Net.hr