Veliki koncert Dubioze Kolektiva u Domu sportova

Najveće glazbeno ime naše regije, Dubioza Kolektiv, održat će svoj prvi zagrebački koncert nakon izlaska albuma Apsurdistan u Velikoj dvorani Doma sportova u subotu, 26. listopada.

Uz objavu novog albuma najčešće pitanje je bilo kad će Dubioza svirati u Zagrebu, a odgovor stiže baš u vrijeme kad njihov novi singl Prvi Maj kreće u pohod na vrhove top ljestvica, a mediji ujedinjeno sipaju superlative na račun albuma.

Zagrebački Dom sportova već je svjedočio jednom sjajnom nastupu Dubioze (na Pozitivnom koncertu 2011.), a već danas se počinje pripremati za jedan od najvažnijih koncerata tekuće godine. Za nešto manje od šest mjeseci bosansko-hercegovačka supermašina pokazat će zbog čega je njihova popularnost već uvelike prerasla okvire naše regije, a već sad možemo predvidjeti da će se ulaznice nestati u rekordnom roku.

Prodaja karata za koncert Dubioza Kolektiva počinje već u srijedu, 8. svibnja

.
Od 8.5. do 30.6. cijena im iznosi 55 kn. Od 1.7. do 25.10. za ulaznicu će trebat izdvojiti 65 kn, dok će na dan koncerta, ukoliko ih bude, karte koštati 80 kn.
Službena prodajna mjesta su:
Dirty Old Shop, Tratinska 22
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Prodajna mjesta Eventima i http://www.eventim.hr

Album Apsurdistan odmah po izlasku zapalio je cijelu regiju. Rijetko kada smo svjedočili tako jedinstvenoj ocjeni kritike koja ga nagrađuje najvišim ocjenama i već sad proglašava albumom godine. Jednaka je reakcija i publike koja je samo par dana nakon objave na gerilskoj svirci upriličenoj u Bogovićevoj napamet znala sve tekstove. Upravo tamo, među više od tisuću fanova koji su zakrčili centar Zagreba, vidjelo se da Dubioza uživa status kao malo koji bend u novijoj povijesti. Teme kojima se bave, sarkazam i realnost koji progovaraju iz hitova “Brijuna”, “Kaži”, “Prvi Maj”, “Tranzicija” ili “Krivo je more 2”, energija kojom ovaj izniman bend isijava sa scene I komunicira s publikom – sve to skupa učinilo je od Apsurdistana najtraženiju robu na Balkanu.

Bilo da su je dobili na poklon od benda (tj besplatno skinuli sa http://www.dubioza.org) ili kupili u CD shopu (i podržali lokalni record store) novi album Dubioze trenutno se vrti u najviše playera regije. Stoga je idealno vrijeme za početak odbrojavanja do koncerta.

Dubiozina svirka u Dom sportova dio je novopokrenute glazbene platforme Tuborg Open Fair koja je koncipirana na način da atraktivnim glazbenim sadržajima te odabirom vrhunskih izvođača dodatno obogati hrvatsku koncertnu i festivalsku scenu. Pod okriljem Tuborg Open Faira održava se i dvodnevni festival na Šalati gdje 13. i 14. lipnja nastupaju Let3, TBF, Partibrejkers, Rambo Amadeus, Pozdrav Azri I Sti!llness, a osim toga biti će realizirano još nekoliko velikih koncerata i projekata.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr