Veliki izazov za Jacquesa Houdeka: 'Čekao sam pravi trenutak'

Jacques Houdek vraća se nakon dvije i pol godine izbivanja na hrvatsku glazbenu scenu kao mentor najutjecajnijeg svjetskog glazbenog multimedijskog televizijskog projekta The Voice – Najljepši glas Hrvatske koji će se u nas emitirati na HRT-u.

Jedan od najsnažnijih vokala hrvatske glazbene scene, Jacques Houdek, vraća se na scenu kao mentor The Voicea – Najljepšega glasa Hrvatske.

Jacques se tako pridružio Indiri Levak i Ivanu Dečaku.

The Voice – Najljepši glas Hrvatske jedinstveno je natjecanje u kojemu stas, držanje i ljepota nisu presudni. Posebnost toga natjecanja jest i u tomu što svi natjecatelji, bili oni amateri, školovani pjevači ili izvođači s malo ili puno profesionalnog iskustva, ni u jednom trenutku ne moraju biti nešto što ne žele. Kandidati naime sami odabiru svoj glazbeni žanr kroz koji će se predstavljati javnosti.

O svom velikom povratku Jacques Houdek je putem Facebooka obavijestio svoje obožavatelje kojima je ovim putem i zahvalio na podršci.

‘Dragi moji, hvala vam što ste sve vrijeme uz mene, pa i u ovih više od dvije godine kada sam bio na kreativnoj pauzi… Čekao sam pravi trenutak da vam se vratim, onakav kakav jesam – iskren u emociji koju vam putem glazbe prenosim… Veseli me mentorstvo u Voiceu, velik izazov i ogromna čast!’, napisao je.

‘Vraćam se jači no ikad!’, najavio je Jacques.

‘Više od dvije godine prošlo je otkako sam izdao svoj posljednji album Meni za ljubav i najavio kreativnu pauzu. Nisam znao koliko će ona trajati; povodim se isključivo iskrenim emocijama, slijedim svoje životne i glazbene ideale i poštujem trajne vrijednosti koje i sam želim stvarati. U vrijeme kada sam najavio da se povlačim na neodređeno, nisam se osjećao dobro u tržišnoj kompeticiji, nikada nisam i neću stvarati glazbu radi osvajanja top ljestvica – mišljenja sam da prava umjetnost uvijek dopre do onih kojima je namijenjena, ja ne podilazim ukusu koji se nameće tzv. masovnoj publici, tako da nisam mogao svoju glazbu smjestiti u vrijeme i prostor u kojem djelujemo. Puno su važnije postale sve popratne stvari koje dolaze s ovim poslom, no ja se tome nisam mogao prepustiti jer sam iskren u svojoj emociji koju prenosim publici. Čekao sam pravi trenutak da se vratim, da osjetim onu najiskreniju emociju, žar i strast prema poslu kojim se bavim pa da mogu dati svojoj publici sve od sebe, da ne dozvolim da me se ukalupi jer moja glazba nije klišej, a ja nisam instant projekt’, objavio je Jacques.

Donosimo vam u cjelosti priopćenje koje je objavio na Facebooku.

Povratak na Net.hr