‘Izdahnula je na mojim rukama, rekao sam joj sve’

Velika američka glazbenica Etta James preminula je u petak, u bolnici u Riversideu, u 73. godini života od komplikacija prouzrokovanih leukemijom. Uz nju su do posljednjeg trenutka bila dvojica njezinih sinova, Donto i Sametto.

‘Bio je to težak dan, ali sam svejedno zahvalan. Izdahnula je na mojim rukama i rekao sam joj sve što sam trebao reći, od molitve do nabrajanja svih majčinskih postignuća’, rekao je shrvani 43-godišinji Donto.

Izvođačica hitova Dance with me Harry, At least i mnogih drugih, primljena je u bolnicu u četvrtak navečer, a Donto je otkrio kako ju je bolest toliko svladala da nije mogla pričati, ali je ipak razumjela sve što joj je govorio.

‘Pitao sam je čuje li me, a ona je brzo pogledala u mene i očima pokazala da čuje. Prije toga uopće nije reagirala ni na što’, ispričao je pjevačicin sin.

Za voljenu majku Donto ima riječi hvale i iako je svjedočenje smrti najvažnije mu osobe u životu bilo zastrašujuće, Donto smatra kako je to u biti bio pravi blagoslov.

‘Ne bih mogao poželjeti da je umrla nikako drukčije nego na mojim rukama. Rekao sam joj da je volim i za kraj joj poručio da je bila odlična majka, da je napravila odličan posao u svom životu i da ima sedam unuka, koji je vole’, rekao je Donto o svojoj majci koja je svoju uspješnu karijeru počela graditi još 50-ih godina.

Njezin pjevački stil varirao je od blusea preko rocka do jazza, a njezin privatni život obilježila je ovisnost o heroinu zbog čega je nekoliko puta bila uhićena.

Već u dobi od 30 godina imala je podeblji bolnički karton u rehabilitacijskim centrima. Od 1969. godine pa sve do svoje smrti bila je u braku s Artisom Millsom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr