Play ponuda

Vuco potegao pištoljč'nu na drugaricu i druga

shimmer fallback

Sinišu Vucu upoznao sam prije 20 godina na Splitskom festivalu kad je u duetu s Ivankom Luetić izvodio pjesmu Ne mogu bez tebe.

12.11.2012.
13:14
Play ponuda

"Drčni tinejdžer s kosom do koljena je uz iskusnu kolegicu u tradicionalističko tkivo Splitskog festivala vješto gurnuo hit sa svim odlikama iz kajdanke Saše Lošića i dobro protresao taj festival.

Potpuno izvan svih mjerila, serijom skandala, ali i vrlo dobrim albumom Vuco II uspio je skrenuti pozornost više na sebe, a manje na svoje stvaralaštvo koje su mediji počeli potpuno izbjegavati nakon izdavanja njegova petog eponimnog albuma Volim piti i ljubiti s hardcore narodnjačkim pristupom.

No, upravo s tim albumom izjednačio se njegov lik i djelo. Kad sam mu prigovorio da je izlazak na huljićevski teren i obrada skladbe Too Shy grupe KajaGooGoo (!!!) potpuni promašaj i da mu kao jednom balkanskoj muškarčini mnogo više odgovaraju beskompromisni napjevi u kojima se miješa krv, znoj i alkohol, nakon nekog vremena mi je sav ljut na telefonskoj sekretarici otpjevao upravo Volim piti i ljubiti i poslije se derao: 'Jesi sad zadovoljan?! Jesam li dovoljno lud?!'.

Da, naravno, Vuco je dovoljno lud. Našli smo je jednom u prostorijama Službe za odnose s javnošću Croatia Recordsa, gdje je Vuco svima objašnjavao kako je najbolji, kako je pun novih pjesama i projekata i kako će pokoriti hrvatsku scenu.

U žaru objašnjavanja, izvukao je pištolj u namjeri da kroz prozor ispuca koji hitac i svima obznani kako je on neprikosnoveni car hrvatske estrade, a i šire. Svi smo se uskomešali, a Dijana Tičić iz Croatia Recordsa autoritativno mu je rekla da spusti pištolj jer će izgubiti ugovor s diskografskom kućom.

Vuco se premišljao par sekundi, pa ga je spustio, a ona mu je rekla neka joj ga preda, a vratit će mu ga kad se smiri. Vuco ga nije htio predati, a ona je rekla da će mu ga silom oduzeti. Vuco je uzmakao, stavio stolicu kraj ormara i popeo se na vrh ormara gdje je legao i vikao: 'Ne dam pištolj, ne dam pištolj!!!'.

Na kraju se ipak smirio, sišao s ormara i obećao da više nikad, ni u jednoj mirnodopskoj situaciji neće nositi ni upotrebljavati pištolj. Držim da je tako i bilo. No, za kreaciju skandala Vuci ionako ne treba pištolj, u što smo se uvjerili mnogo puta iza toga…."

Upravo ste pročitali ulomak iz knjige Off The Record , Anđela Jurkasa. Riječ je o četvrtom samostalnom literarnom naslovu s kojim u tandemu dolazi i drugi glazbeni solo album naziva Off The Record (priče sa svijetle strane), a koji u zajedničkom multi kulti pakiranju sumira i grupira anegdote, humoreske, karikature, skandale, tragedije i slične crtice vezane za rad i djelovanje glazbenika s teritorija znanog kao Hrvatska, Ex Yu, ali i svjetske glazbene scene. Naglasak je na događajima koji se zbivaju off the record iliti onkraj pozornice.

Knjiga i CD su u prodaji diljem Hrvatske, a možete ih kupiti po jedinstvenoj cijeni od 99 kuna u Dallas Music Shopovima i u svim bolje opremljenim knjižarama.

Play ponuda
Play ponuda