Stigao dokumentarac Na početku bijaše svjetlo

shimmer fallback

Premijera dokumentarca Na početku bijaše svjetlo koji govori o fenomenu tzv. svjetlosnog prehranjivanja, o nevjerojatnoj činjenici da postoje pojedinci koji niti jedu niti piju bit će u utorak 21.

16.2.2012.
14:48
Play logo

Originalni naziv: Am Anfang war das Licht Hrvatski naziv: Na početku bijaše svjetlo Režija: P. A. Straubinger Trajanje: 89 min Zemlja: Austrija Službena stranica: http://www.amanfangwardaslicht.at/ Izvanredan i šokantan dokumentarac koji govori o fenomenu tzv. svjetlosnog prehranjivanja, o nevjerojatnoj činjenici da postoje pojedinci koji niti jedu niti piju. Kako im uspijeva živjeti samo na Sunčevoj energiji?

O FILMU U ovo današnje doba konzumacije apsolutno svega i svačega, mogućnost da se normalno živi i radi bez hrane ili čak bez hrane i vode zvuči nevjerojatno. A upravo tim i takvim mogućnostima i ljudima se bavi ovaj film. I ovdje se ne govori samo o ljudima koji su se povukli u samoizolaciju daleko od ove naše konzumerističke “civilizacije”, već i o ovima koji se svakodnevno nose s problemima iste. Naravno, sumnje i nedoumice nikad dosta pa je zanimljivo vidjeti te ljude koji žive bez hrane i vode podvrgnute medicinskim istraživanjima i promatranjima u kontroliranim “znanstvenim” uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u tim promatranjima pojavljuje se zanimljiv problem, jer ti “ znanstveni” uvjeti ujedno predstavljaju prepreku takvom životu. Naime, odvajaju čovjeka od njegovih prirodnih životnih uvjeta, koji su tim ljudima (a vjerojatno i svima nama) bitni za normalno, uravnoteženo življenje, tako da su uvjeti direktno utjecali na funkcionalnost ispitanika. To u stvari otvara pitanje medicinskih- bolničkih uvjeta i njihovog utjecaja na iscjelivanje i zacjelivanje ljudi.

U svakom slučaju prikazana su i ispitivanja i testiranja tih ljudi, kao i mišljenja i razmišljanja medicinskih stručnjaka i ostalih znanstvenika o ovom fenomenu, kao i stavovi te mišljenja onih poput gđe. Jasmuheen koja zagovara i uči o “životu na prani” tj. čistoj energiji kao i Hira Ratan Manek koji živi na energiji Sunca jednostavno gledajući u njega.

No najviše iznenađuje činjenica da se ljudi koji žive bez hrane i pića ili su istinski posvećeni tome da to postignu, nalaze posvuda diljem Globusa, u svim kulturama i tradicijama. I svima je zajedničko da, ako ništa drugo, izgledaju trezvenije i radosnije od nas ostalih pa bi to već mogao biti dovoljan razlog da i mi ostali pokušamo malo smanjiti unos tvari u naše organizme. Ionako se kod svakog hranjenja ( osim sirove hrane) u našim tijelima aktiviraju leukociti kao da smo se razboljeli i otrovali pa je to dovoljan razlog za razmišljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

A da ne pomislimo što bi sve ovo značilo za glad i žeđ diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnici: Nikolina Sukalić Dubravka Martinović

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo