Play ponuda

POGLEDAJTE VIDEO / Održana premijera filma o Tuđmanu, a mi imamo isječak u kojem Spacey glumi prvog hrvatskog predsjednika

U srijedu je održana premijera filma Jakova Sedlara o Franji Tuđmanu kojeg glumi Kevin Spacey, mi imamo posebni isječak iz filma

11.5.2022.
21:12
Play ponuda

Dvostruki oskarovac, Kevin Spacey (62) krajem prošle godine boravio je u Zagrebu kao gost poznatog hrvatskoj redatelja Jakova Sedlara (69), a sve kako bi snimio ključne kadrove za film o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Premijera dokumentarnog filma "Bilo jednom u Hrvatskoj" održana je u srijedu u 19 sati u zagrebačkom Branimir Centru, pogledajte isječak iz filma.

'Stvorili smo našu Hrvatsku'

U snimci koju smo prvi dobili od redatelja Jakova Sedlara, pogledajte kako izgleda kada holivudski glumac svjetskog kalibra živopisno interpretira slavni govor Franje Tuđmana.

shimmer fallback
shimmer fallback

Poznati hrvatski redatelj Jakov Sedlar u velikom intervjuu za Net.hr otkrio je detalje o svom novom filmu "Tuđman: Neispričana priča", u kojem glavnog lika tumači legendarni Spacey.

Image
VELIKI INTERVJU /

Jakov Sedlar otkriva detalje o Spaceyju i novom filmu o Tuđmanu: 'Ovo će biti sat povijesti koji dosad nije ispričan'

"On je izuzetan intelektualac kojeg sve zanima, od literature i povijesti, preko glazbe do teatra i filma, o svemu tome s njim možete razgovarati. Odmah po njegovu dolasku, pokazali smo mu grad koji mu se jako svidio. I grad i ljudi. Gdje god da se pojavio, ljudi su ga prepoznali, ali nitko nije bio dosadan ili agresivan. Mnogi su se željeli fotografirati s njim, nikoga nije odbio. Dapače, s mnogima je razgovarao", kazao je Sedlar te istaknuo da je Kevin Spacey za ulogu prvog hrvatskog predsjednika došao studiozno pripremljen.

shimmer fallback
shimmer fallback

Na premijeri bio i Rojs

Na velikoj premijeri dokumentarno igranog filma redatelja Sedlara bio je i Ljubo Ćesić Rojs koji je za 24sata.hr rekao da bi trebalo biti više filmova o prvom hrvatskom predsjedniku. "On je najveći Hrvat u povijest Hrvata. Pomirio je sinove ustaša i partizana. Ostvario nam je slobodnu i nezavisnu Hrvatsku. To je učinio sa svojom lijevom i desnom rukom", rekao je general Rojs koji je za Spaceyja imao same riječi hvale.

shimmer fallback
shimmer fallback

Naime, redatelj Sedlar je imao plan prikazati film o Tuđmanu 14. svibnja, na njegov 100. rođendan, no odustao je od te ideje. Sedlar je još otkrio da je Kevin Spacey pogledao film te da mu se jako svidio.

Play ponuda
Play ponuda