LICEMJERNA OBJAVA

GLUMICA ŽESTOKO NAPALA BENA AFFLECKA ZBOG SEKS SKANDALA: ‘Odje*i, lažeš! Znao si što taj monstrum radi’

Lažeš! , odje*i, poručila je glumica Rose McGowan, jedna u nizu žrtava holivudskog pohotnog moćnika, Benu Afflecku kada je rekao da je zgrožen navodima o napastovanjima.

Pet dana nakon što su počele pljuštati optužbe za uznemiravanja i silovanja holivudskog moćnika Harveyja Weinsteina te cijelu filmsku mašineriju koja ih je prikrivala, Ben Affleck je konačno progovorio.

SAV UŽAS I LICEMJERJE HOLLYWOODA: Weinstein je rutinski silovao mlade glumice, procurile gadosti koje im je priuštio

On i Matt Damon su među brojnim glumcima i producentima za koje se tvrdi kako su znali što pohotnik radi, no to su skrivali. Štoviše, nisu samo šutjeli nego je Matt Damon čak i tražio od novinarke koja je prije 13 godina istraživala navode o zlostavljanju da prekine istragu i ništa ne objavljuje.

Sada je Affleck rekao kako je “zgrožen i rastužen optužbama” te kako ga “zgražava niz optužbi o zlostavljanju koje je pročitao u medijima”.

No Rose McGowan, koju je Weinstein napastovao, kaže da je Affleck sve znao. Ako ništa drugo, ona mu je rekla kako ju je napastovao 1997., a Affleck je tada pokazao kako mu to nije novost.

“‘K vragu! Rekao sam mu da prestane to raditi’. Rekao si mi u lice. Bila sam prisiljena odraditi presicu nakon napastovanja. Lažeš”, napisala je u tvitu.

Ubrzo potom je objavila mnogo jezgrovitiji i jasniji tvit.

“Ben Affleck, odjebi”.

Nije jasno na koju press konferenciju cilja, no s Afflecom je glumila u hororu Fantomi (a Weinstein je bio izvršni producent) koji je premijerno prikazan na festivalu u Sundanceu, a upravo tamo ju je, tvrdi McGowan, napastovao Weinstein.

Doduše, u svojoj izjavi Affleck ne tvrdi decidirano da nije znao za Weinsteinova napastovanja, no svakako je šutio.

“Žalosti me i ljuti što je čovjek s kojim sam surađivao koristio svoju poziciju kako bi zastrašivao, seksualno zlostavljao i manipulirao mnogim ženama tijekom desetljeća. Dodatne optužbe koje sam pročitao ovoga jutra su me zgrozile. To je potpuno neprihvatljivo i pitam se što mogu napraviti da se ovo ne dogodi i drugima. Moramo više napraviti kako bismo zaštitili svoje sestre, prijateljice, suradnice i kćeri. Moramo podržati one koje su progovorile i osuditi takvo ponašanje kada ga vidimo i moramo se potruditi kako bi bilo više žena na pozicijama” napisao je Affleck.

Osim što je McGowan prilično razljutila njegova izjava, već je danima prije provocirala Afflecka i Damona da se oglase.

Povratak na Net.hr