ZVJEZDANE STAZE

ETHAN PECK JE NOVI SPOCK: ‘Ušao je u sobu svjesan odgovornosti prema Leonardu, Zacku, fanovima…’

Njegova odgovornost i želja za očuvanjem Spockove ostavštine dovela ga je do toga da postane dio velike obitelji koja tvori ‘Zvjezdane Staze’.

Jedan od najpoznatijih likova ‘Zvjezdanih staza’ zasigurno je Spock. Šiljatouhog svemirca 60-ih godina prošlog stoljeća utjelovio je neprežaljeni glumac Leonard Nimoy, koji je zahvaljujući toj ulozi stekao planetarnu slavu.

I dok je Zachary Quinto preuzeo ulogu najpoznatijeg Vulkanca u zadnjim filmskim uradcima, postavljalo se pitanje tko će uskočiti u čizme najpoznatijeg časnika u novoj sezoni serije ‘Zvjezdane Staze: Discovery’.

Unuk legende

Uloga je pripala ni manje ni više nego unuku legendarnog Oskarovca Gregoryja Pecka Ethanu Pecku. Osim što se obrazovao na prestižnom sveučilištu u New Yorku (Tisch School of the Arts), mladi glumac zaigrao je u seriji ‘I Ship It’, ‘Gossip Girl’, ‘Madam Secretary’, a glumio je i u filmovima poput ‘The Curse of Sleeping Beauty’ i ‘The Sorcerer’s Apprentice’.

ZABORAVLJENE FOTOGRAFIJE SA SNIMANJA ZVJEZDANIH STAZA: Picard se vraća, a mi smo zavirili u vremensku kapsulu

Nije lako ući u cipele jednog od najlegendarnijih likova u povijesti znanstvene fantastike, čak ni ako si glavom i bradom unuk Gregoryja Pecka. Očekivanja fanova su velika, a vremena je sve manje, dok se s nestrpljenjem čeka nova sezona ‘Discoveryja’ – kada će stare likove zaigrati neki novi glumci.

Odgovornost prema Leonardu, Zacku i fanovima

Izvršni producent Alex Kurtzman stoji iza odabira što je jasno i pokazao.

“U 52 godine televizije i filma, paralelnog svemira i ‘mirror’ svemira, Mr.Spock je ostao jedini član originalne posade koji je dio svake ere ‘Zvjezdanih Staza’. Genijalan Leonard Nimoy i briljantan Zachary Quinto, dali su neopisivu humanost u lik koji je zauvjek rastrgan između logike i emocija. Tražili smo mjesecima glumca koji bi baš poput njih na svoj inačin interpretirao tu ulogu. Glumca koji bi baš poput njih bez muke oslobodio najveće kvalitete Spocka…”, rekao je Kurtzman.

Baš to pronašao je u mladom glumcu.

“Ethan Peck ušao je u sobu sa svim tim kvalitetama, svjesan odgovornosti prema Leonardu, Zacku, fanovima”, nastavio je producent. Njegova odgovornost i želja za očuvanjem Spockove ostavštine dovela ga je do toga da postane dio velike obitelji koja tvori ‘Zvjezdane Staze’.

Druga obitelj

Ethan je osim Kurtzmanovih otvorenih ruku postao dio još jedne obitelje, one još važnije kada je u pitanju legendarna uloga.

DIRLJIVA PORUKA KAPETANA PICARDA POVODOM POVRATKA: ‘Mislio sam da je taj život gotov…’

Glumac je, nakon što je obznanjeno kako će zaigrati u ulozi legendarnog Vulkanca, upoznao i obitelj Leonarda Nimoya te je fotografiju na kojoj s njima pozira i koristi vulkanski pozdrav stavio na Twitter izmamivši suze na oči brojnih fanova koji znaju da je priča odlaskom Leonarda sve samo ne gotova.

“Hvala Nimoyevoj obitelji na tome što su me dočekali otvorenih ruku, zaželjeli toplu dobrodošlicu, što me smatrate dostojnim ove uloge dok oslobađam kultnu ulogu Mr.Spocka. To je neopisiva čast”, napisao je mladi Spock.

Povratak na Net.hr