RUSI PREDSTAVILI NOVOG SVEMIRSKOG PUTNIKA: / On se zove F.E.D.O.R. i spreman je za borbu

Image
Foto: Screenshot

Ruski novi čovjekoliki robot po imenu F.E.D.O.R. započeo je s vježbanjem pucanja u mete.

14.4.2017.
18:13
Screenshot
VOYO logo

Njegovi tvorci žele dodatno poboljšati motoričke sposobnosti androida, kao i algoritme za donošenje odluka, izjavio je ruski zamijenik premijera zadužen za obrambenu i svemirsku industriju, piše Russia Beyond The Headlines.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROJEKPuca iz obje ruke

F.E.D.O.R. (Final Experimental Demonstration Object Research) je demonstrirao sposobnost pucanja iz obje ruke", napisao je Dmitrij Rogozin na Twitteru, dodavši da pucanje u mete omogućuje robotu "trenutačno određivanje prioriteta i donošenje odluka".

Robot je još tanije demonstrirao sposobnost pričvršćivanja žarulje, čime je pokazao da može rukovati i lomljivim predmetima, zatim stavljanja ključa u bravu, otvaranja vrata, paljenja svjetla i vožnje automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svemirski putnik

Robota F.E.D.O.R. razvija Fond za androidnu tehnologiju i napredna istraživanja pod nadzorom ruskog Ministaqrstva za hitne situacije.

Osim projekta Spasitelj, koji zanima ovo Ministarstvo, robot će biti u stanju izvršavati i druge zadatke. Tako bi trebao postati i jedini putnik u ruskoj novoj svemirskoj letjelici Federacija tijekom njenog prvog leta 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo