VREMENSKA PROGNOZA Doriana Ribarića / Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovaj vikend

Kraj tjedna tako donosi promjenu, ne doduše na kopnu, ali na Jadranu će iako vjetrovite, zasigurno s radošću dočekati sunčanije prilike.

12.12.2020.
7:00
VOYO logo

Vikend počinjeno posljednjom u nizu ciklona koje su ovog tjedna uzrokovale brojne probleme. No, ova će ići opet južnije od nas, preko Sredozemlja dalje na istok kontinenta i tako donijeti tek manje količine kiše na Jadran, uglavnom južni.

SUBOTA

Još malo kiše, dakle, ujutro i prijepodne na Jadranu, ali bit će to uglavnom na jugu zemlje, gdje će biti i oblačnije. Još tmurnije zato u unutrašnjosti uz čestu maglu i niske oblake, no suho. Minusi vrlo rijetki, uglavnom u plusu između 1 i 3 °C, a na moru između 6 i 9 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje tmurno, hladno, a ponegdje i maglovito. Pritom može rijetko biti i slabe rosulje, ali uglavnom krajem dana i navečer. Vjetar će opet izostati, a bit će razmjerno hladno.

Oblačno te često i maglovito bit će i na istoku zemlje. Uglavnom suho, ali kasno navečer i u noći na subotu i ovdje može biti slabe rosulje. Temperatura do najviše 4-5 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno oblačno uz povremenu kišu. No bit će to tek sporadično, uglavnom prema jugu, a češće samo na otocima i prema otvorenome moru. Jugo i istočnjak većinom slabi, rijetko umjereni, a navečer u okretanju na buru. Ostaje svježe.

Na sjevernom Jadranu i u gorju u drugom dijelu dana uglavnom suho, no još će osobito na širem riječkom području biti dosta oblaka, a navečer mjestimice u Lici i Gorskom kotaru može biti slabe rosulje, u višim predjelima nakratko susnježice. Zapuhat će bura koja će krajem dana i naglo pojačati, no temperature ostaju bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana na kopnu u stabilnom zimskom tonu. To znači opet i čestu pa i dugotrajnu maglu, osobito tamo oko utorka i srijede. Jutra malo hladnija, a u drugoj polovici tjedna gdje se niski oblaci izdignu uz južinu malo ugodnije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će nakon nedjeljne jake bure biti nekoliko sunčanijih i stabilnijih dana, a više oblaka stizati će tek od srijede i to većinom samo na sjeverni dio obale uz ne toliko izraženo jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj tjedna tako donosi promjenu, ne doduše na kopnu, ali na Jadranu će iako vjetrovite, zasigurno s radošću dočekati sunčanije prilike.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo