bez jutarnjih minusa / Ojačat će južina, temperature će na Jadranu ići i do 16 stupnjeva, tek ponegdje kiša

U unutrašnjosti uglavnom suhom ali uz maglu i niske slojevite oblake. Na moru više sunčanih razdoblja, osobito na jugu

23.12.2022.
7:10
VOYO logo

Nastavlja nam se dotok toplijeg zraka s jugozapada kontinenta, a sutra će biti prolazno još bogatiji vlagom kako će se poremećaji, koji se premještaju sjevernije od Alpa, spustiti do naših krajeva.

PETAK

Ujutro i prijepodne višak će se tmurnih oblaka zadržavati uglavnom na Jadranu, posebice u zaobalju. Mjestimice će biti malo kiše ili rosulje, češće na širem riječkom području, oko Velebita te u zadarskom zaleđu. U ostatku unutrašnjosti uglavnom suho, ali uz maglu i niske slojevite oblake. Vjetar slab, tek rijetko u gorju i na sjevernom te srednjem Jadranu do umjeren južni i jugozapadni. Jutro još malo toplije, minusi će potpuno izostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj izdizanje preostalih niskih oblaka kako će zapuhati povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Bit će i duljih sunčanih razdoblja, a temperatura će još porasti i biti između 10 i 13 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, nešto će uporniji oblaci biti samo u Podravini. Vjetar slab do rijetko gdje umjeren jugozapadni, a temperatura između 11 i 13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sve više sunčanih razdoblja, osobito na jugu, a bit će već uglavnom i suho, možda samo koja kap u zaobalju. Temperatura uz povremeno umjereno jugo bez veće promjene ili tek malo viša. Opet do 15-16 °C, malo niža u zaleđu.

U Istri i na Kvarneru sutra čak postoji šansa za kraća sunčana razdoblja, južina će malo pojačati, ali će i dalje tmurno ostati oko Rijeke, uz Velebit i u Gorskom kotaru, rijetko samo uz slabu rosulju. Temperatura između 11 i 14 °C, malo niža u oblačnijem višem gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu bez većih promjena, ali uz višak oblaka na Badnjak, glavninom sredinom dana će prolazno pasti malo kiše, a slično se očekuje i u utorak. Jutra još toplija, do ponedjeljka i maglovita, osobito uz rijeke, a danju će biti uglavnom oko 13-14 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu oblačnije i tmurnije za blagdane na sjevernom dijelu, gotovo svakodnevno uz barem koju kap kiše ili slabu rosulju. Drugdje sunčana razdoblja, osobito na krajnjem jugu, a rijetko malo kiše se i ovdje očekuje u utorak. Razvedravanje je moguće posvuda sredinom idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo