PROGNOZA DORIJANA RIBARIĆA / Danas nešto ugodnije i vjetrovitije. Sutra opet vruće i sparno, ali od utorka osvježenje

U unutrašnjosti od nedjelje opet sve izraženija vrućina, ali prije nego se ponovno zahukta, potkraj utorka kreće jedno nestabilnije razdoblje uz primjerenije temperature za doba godine

2.7.2022.
7:10
VOYO logo

Manje olakšanje u našim kopnenim krajevima donio je oslabljeni frontalni poremećaj. On, nas je ustvari samo okrznuo, no s njim i sjevernim vjetrom stigao je i malo ugodniji zrak. Ipak, na moru se nastavlja toplinski val, a vrućina će ponegdje uz obalu biti još izraženija.

SUBOTA

Razvedravanje kreće već rano ujutro, a prijepodne će posvuda prevladavati sunčano. No, bit će u prvom dijelu dana i vjetrovito. U unutrašnjosti slab do umjeren, u gorju prolazno na udare jak sjeverac, osobito u noći, a na sjevernom dijelu Jadrana zapuhat će umjerena, pod Velebitom i jaka bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano, većinom i potpuno vedro. No, bit će osjetno ugodnije, tj. manje vruće uz tek 30 °C, a dojam osvježenja donosit će još uvijek slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, koji će doduše do večeri gotovo sasvim oslabjeti.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavajuće sunčano, tek s malim bezazlenim oblacima oko gorja i u Posavini. Puhat će uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura napokon nešto niža, prihvatljiva, između 29 i 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali moguć je lokalni razvoj oblaka u zaobalju pa i koji kraći pljusak. Vrućina još izraženija, usprkos maestralu. Temperatura još viša, od 34 °C do ponegdje na obali čak moguće i visokih 37 °C.

Na sjevernom Jadranu sunčano i vedro. Bura će malo popustiti, uz zapadnu obalu Istre i prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak, prije nego navečer ponovno pojača. Morski slojevi će se tako malo izmiješati, pod Velebitom osjetnije ohladiti, ali će temperatura zraka niža biti samo u gorskim područjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti od nedjelje opet sve izraženija vrućina, ali prije nego se ponovno zahukta, potkraj utorka kreće jedno nestabilnije razdoblje uz primjerenije temperature za doba godine. No, u srijedu i četvrtak s razmjerno čestim pljuskovima.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu nastavak toplinskog vala uz obilje sunca. Ujutro bura, danju maestral, a malo lakše čini se tek u drugoj polovici tjedna kad bi mogao zalutati i koji pljusak iz unutrašnjosti, uglavnom samo do sjevernog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo