Vozi Miško: Srbi dobivaju Formulu 1?!

Srpski tajkun Zoran Stefanović, vlasnik momčadi Stefan GP, očajnički želi ulaznicu u svijet Formule 1. Iako se nisu uspjeli ugurati na popis za 2010. godinu, Srbi se nadaju da će već sljedeće godine nastupati s najboljima.

Stefan Grand Prix uspio je dogovoriti preuzimanje Toyotinog modela TF110, koji je japanska momčad pripremala za ovu sezonu prije nego se povukla iz natjecanja.

Britanski Sun prenosi kako je dogovorena i suradnja s Kazukijem Nakajimom, koji je vozio za Williams prošle godine. Naime, vlasnik srpske momčadi Zoran Stefanović ubrzano pregovara s vodećim ljudima Formule 1 ne bi li dobio ‘zeleno svijetlo’ za nastup već ove sezone.


Stefanović je prošlih godina sudjelovao u dovođenju bolida na ulice Beograda

No, kako prenose otočki mediji, to će se jedino moći dogoditi ukoliko neka od novih momčadi odustane od natjecanja. Podsjetimo, nova sezona počinje u Bahreinu 14. ožujka.

“Zašto na startu ne bi bilo 14 momčadi, a ne 13 kao što je dogovoreno. Eto, umjesto da čekamo još sezonu ili nekog da odustane – tu vidimo svoju šansu. Više momčadi daje i više uzbuđenja i napetosti. Sad je na redu FIA, mi smo svoje rekli”, izjavio je Stefanović.

Koliko u cijeloj priči ima istine, teško je reći. Dok većina uglednih automoto portala diljem Europe piše o ovoj vijesti kao sto posto točnoj i sigurnoj, na nekim srpskim portalima moglo se naći zbilja zanimljivo štivo. Od toga kako je Stefanović zapravo “varalica koji laže samog sebe, pa tako i novinare, kako ima dijagnozu i da je čest posjetitelj duševne bolnice”…

Što je u konačnici istina – pokazat će vrijeme. Do početka oktanskog cirkusa preostalo je manje od mjesec dana…

Povratak na Net.hr