ZVIŽDAČICA IZ KUTINE / Razotkrila je gradonačelnika pa joj prijeti otkaz, ali ne predaje se i ima veliki plan

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Dok se očekuju zakonske izmjene za pomoć zviždačima, Adrijana Cvrtila odlučila je konkretnije pomoći budućim zviždačima i zviždačicama

7.1.2022.
8:29
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

"Zviždačica" iz Kutine, bivša direktorica komunalne tvrtke Eko Moslavina Adrijana Cvrtila, razotkrila je kutinskog gradonačelnika, HDZ-ovca Zlatka Babića. On je potom uhićen i osumnjičen za trgovanje utjecajem i podmićivanje gradskih vijećnika, a njoj prijeti otkaz jer se ukida njezino radno mjesto u spomenutoj tvrtki na kojemu radi otkako je smijenjena s mjesta direktorice. Dok se očekuju zakonske izmjene za pomoć zviždačima, ona najavljuje osnivanje udruge za pomoć budućim zviždačima i zviždačicama, piše Dnevnik.hr.

"Jučer kad sam išla kući s radnog mjesta zamijetila sam na oglasnoj ploči novu izmjenu Pravilnika kojom se ukida moje mjesto, dakle, za osam dana kad on stupi na snagu ukida se radno mjesto na koje sam trebala biti raspoređena nakon ove smjene s mjesta direktora", kazala je Cvrtila za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
I TO - IZ PRITVORA /

Kutinski gradonačelnik i njegov pajdaš podnijeli 9 kaznenih prijava protiv Adrijane Cvrtile: 'Ovo je sramota!'

Image
I TO - IZ PRITVORA /

Kutinski gradonačelnik i njegov pajdaš podnijeli 9 kaznenih prijava protiv Adrijane Cvrtile: 'Ovo je sramota!'

'Riječ je o nepotrebnom radnom mjestu'

Njezinog je nasljednika, kaže, postavio upravo Babić, a tvrdi da se po njegovoj direktivi ukida i njezino radno mjesto. Iz Eko Moslavine to demantiraju.

"Cijelo vrijeme njezinog mandata kao direktorice, navedeno radno mjesto nije bilo popunjeno, budući da ga je ista čuvala za sebe. Već i po tome jasno je da je riječ o nepotrebnom radnom mjestu koje je gospođa Cvrtila stvorila i čuvala samo za sebe, krojeći koeficijent i opis istoga prema svojim potrebama, a sve na štetu društva", kaže Danijel Husnjak, direktor Eko Moslavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvrtila je pokrenula tužbu, a ne pouzdaje se u Zakon o zaštiti zviždača čije izmjene idu u saborsku proceduru. Njime se detaljnije uređuje obveza zaštite identiteta prijavitelja, zaštita radnog mjesta, pravo na primarnu besplatnu pravnu pomoć.

S Viktorom Šimunićem osniva udrugu

U međuvremenu, Cvrtila osniva udrugu za pomoć zviždačima skupa s Viktorom Šimunićem, aktualnim gradonačelnikom Oroslavlja, poznatom po tajnom snimanju tadašnjeg šefa županijskog HDZ-a koji ga je pokušao potkupiti. Uz njih dvoje, u osnivanju udruge sudjeluje i direktor požeškog Komunalca Josip Vitez, koji je prokazao tadašnjeg gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijavitelji nepravilnosti danas se bore s kompletnim sustavom i s pravom sumnjaju u neovisnost rada institucija", kaže Vitez.

Šimunić kaže kako žele pomoći možebitnim novim prokazivačima korupcije i kriminala u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo