NA FACEBOOKU VIJESTI.HR / Žustra rasprava oko lignji za 93 kune! 'Neka turiste dere tko može. U Beču sam kavu platio 4,5 eura'

Image
Foto: RTL, rid@rco_side

Lignje su prepržene, cijeli tanjur izgleda očajno. Nema šanse da to platim, napisala je jedna komentatorica

23.7.2019.
10:20
RTL, rid@rco_side
VOYO logo

Veliku raspravu o kvaliteti hrane i njihovoj cijena na našoj obali izazvala je fotografija s Twittera na kojoj je porcija prženih lignji i pommes fritesa koja stoji 93 kune. 

Korisnik Twittera rid@rco_side objavio je fotografiju uz status: "Ovo u jednoj konobi na Krku košta 93 kune". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na našoj Facebook stranici Vijesti.hr ova objava skupila je više od 160 komentara u kojima se povela rasprava je li hrana na Jadranu dobra i jesu li cijene previsoke.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lignje vidljivo prepečene, pohvala za kuhara", napisao je Radenko Dragičević, kojemu je drugi komentator prokomentirao da je ulje vjerojatno "od prošlog ljeta". "Moraju štedjeti kada su im već cijene niske", nadovezao se Dragičević. 

"U Zagrebu su veće porcije za 50 kuna. Baš sramota"

"Ima burek s mesom na plaži za 14 kuna i sit si cijeli dan", predložila je alternativu ovim lignjama Jelena Prtenjača, dok je Almir Hankušić napisao da se na slici ne vidi šnita kruha i da u tom slučaju ova porcija vrijedi 93 kune. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I 50 je previše. U Zagrebu su veće porcije za 50 kuna. Baš sramota", napisala je Gordana Krstić-Pejanović kojoj je odgovorio Zvonko Smojver: "Neka je toliko pa tko voli, neka plati". 

"Nije u pitanju samo ta porcija nego se moraju ubrojati i drugi troškovi: posluga, čišćenje, pranje i da dalje ne nabrajam. Kome je skupo, neka bude kod kuće i neće toliko platiti", napisao je Smojver, a odgovorila mu je Mirjana Lazar: "Tko će platiti bol u želucu zbog neredovitog mijenjanja ulja? Lignje su prepržene, cijeli tanjur izgleda očajno. Nema šanse da to platim. Kada bi mi to servirali, sve bih vratila. Ovako nešto ne bi napravio ni kuhar amater", piše Lazar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"Što je tu čudno?"

"Ovu bijedu od porcije, u bilo kojoj prčvarnici, nećete platiti više od 30 ili 40 kuna. Osim lešinara na moru. Treba sve nositi od kuće, i hranu i piće. Neka onda svojoj mami naplate ovu tugu od porcije 93 kune", napisao je Dražen Plantek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledaš cjenik i odeš. Gdje je problem? Oni imaju pravo tražiti koliko hoće, a naše je pravo prihvatiti i platiti što smatramo prihvatljivim kao gostu. Za prosječnog čovjeka ovo je preskupo. A i da je jeftinije, ne sviđa mi se što vidim", piše Darko Zirdum te dodaje da smo još u tranziciji i da će sve doći na svoje samo treba vremena. 

"Normalno da vrijedi. Ja isto toliko na benzinskoj stanici u Njemačkoj platim svinjsku šniclu i pommes frites s malo sosa 15 eura. Što je tu čudno. A ove lignje su ipak ljepše, vjerujte", napisao je Srđan Savković. Sličan komentar napisao je i Ante Grubišić koji tvrdi da "u svakom selu u Njemačkoj takva porcija stoji 15 eura ili 110 kn", dok ga je Armin Mujkanović upitao koliko si takvih porcija može priuštiti netko tko u radi u tom selu u Njemačkoj, a koliko netko tko ima hrvatsku plaću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I oni nas deru kad smo kod njih"

"Neka turiste dere tko može. I oni nas deru kad smo kod njih. Na primjer, u Beču sam kavu s mlijekom platio 4,5 eura", napisao je Ante Perkušić, dok mu je Vesna Pavlinić odgovorila da u Dubrovniku kavu može dobiti po još višoj cijeni - za 7 eura. 

Goran Celić je kritizirao ovu porciju jer u njoj nema ni 10 dekagrama liganja, a upozorio je i da se lignje ne jedu s krumpirićima, no potom iznosi računicu: "Kada se spremi kako treba, onda je cijena OK. Nabavna cijena za kilogram liganja je 120 kuna, a porcija od 25 dekagrama je 30 kuna. Blitva je oko 20 kuna, porcija 5 kuna minimalno, malo kruha i ulja i eto te na oko 40 ili 45 kuna. Mora se nešto i zaraditi i eto te oko 90 kuna. Bar ja mislim da bi tako trebalo biti, a ako ti nije po volji, nemoj više dolaziti u konobu na 'spizu'", piše Celić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad će ljudi naučiti da je izlazak u restorane i kafiće luksuz, a ne svakodnevica", napisao je Ivan Raguž, dok Darko Piragić iznosi teoriju da ako je jelo toliko plaćeno, onda toliko i vrijedi. 

"Nije poanta u 93 ili 193 kune. Poanta je da bolje dobiješ s iksicom. Super, može lignje za 100 kuna, ali daj da valjaju. A ne ovo smeće", napisao je Haris Muratagić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo