POMAŽU BANOVINI / Žurne službe u Zagrebu cijepili protiv koronavirusa: 'Bez ikakvih bolova ili nuspojava'

Idući tjedan u Hrvatsku stiže nova količina Pfizerova cjepiva, a tada bi ranije cijepljeni trebali primiti svoju drugu dozu

16.1.2021.
19:05
VOYO logo

U Hrvatskoj je 763 novozaraženih koronavirusom, a u posljednja 24 sata preminulo je 38 osoba.

Osim u Sisačko-moslavačkoj županiji Moderninim cjepivom u Zagrebu su cijepljeni pripadnici svih žurnih službi. Idući tjedan u Hrvatsku stiže nova količina Pfizerova cjepiva, a tada bi ranije cijepljeni trebali primiti svoju drugu dozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preporučujem svima da se cijepe"

Modernino cjepivo i za žurne službe u Zagrebu. Oni već više od dva tjedna pomažu u potresom razorenoj Banovini.

"Bez ikakvih bolova, bez ikakvih nuspojava. Cijepio sam se zato da zaštitim od ovog virusa i da zaštitim druge oko sebe. Da budem siguran sad kad je već došla ta mogućnost i preporučujem svima drugima cijepite se i vi", rekao je Denis Mlakar iz Interventne jedinice Policijske uprave zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

600 doza iz prve pošiljke ovog cjepiva stiglo je u  Nastavni zavod za javno zdravstvo Doktor Andrija Štampar. 

"Ne apliciramo odmah svih 600 pa čekamo da stigne, nego smo spremili, 300 ćemo potrošiti, a 300 je u frižideru za drugu dozu kad za to dođe vrijeme, tj za 4 tjedna. Procijepit ćemo sve ove djelatnike Crvenog križa, vatrogasce, liječnike koji idu dolje, policiju sve njih s Moderninim cjepivom", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga doza za četiri tjedna

Za postizanje punog imuniteta svi oni drugu dozu Modernina cjepiva trebaju primiti za četiri tjedna. 

"Cijepili smo naše djelatnike unutar Zavoda i interventne službe nije bilo problema niti nuspojava, nitko nije prijavio. Nešto je Modernino cjepivo nama jednostavnije za primjenu kada je riječ o cijepljenju ovako velikog broja djelatnika interventnih službi", kazala je Tatjana Vidović Petričević, voditeljica Službe za školsku medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novih 17 550 doza Pfizerova cjepiva u Hrvatsku stiže u ponedjeljak, a tada bi svi oni koji su prije 3 tjedna primili prvu trebali dobiti i drugu dozu.

"Ne možete ljude koji su primili prvu dozu ostaviti bez druge i oni su sada prioritet i prioritet su još uvijek korisnici domova za starije, vidite da imamo svaki dan 20-ak novooboljelih u domovima.  Pitanje je kojim će se tempom isporučivati cjepiva, ali dok ne stigne AstraZeneca ne treba razmišljati o onom pravom masovnom cijepljenju", rekao je Šostar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno 45 710 osoba.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo