osjećaji su pomiješani / Žrtva zloglasnog Dragana očekuje realniju drugostupanjsku presudu: 'Svi smo bili isprebijani, a on nam je još trljao sol na ranu'

'S presudom sam zadovoljan, no ne i s visinom kazne", kazao je za RTL Danas Ivan Šantek, hrvatski policajac

26.9.2017.
18:56
VOYO logo

Kapetan Dragan je, između ostalog, osuđen zbog napada na policijsku postaju u Glini, gdje je bio naš reporter Tin Kovačić. On nam otkriva kakve su ondje reakcije na presudu i visinu zatvorske kazne.

"Moram reći da su osjećaji pomiješani. I drago mi je što je on izručen i osuđen, presudu sam čekao skoro pola svog života. Ona je nepravomoćna i očekujem da do vremena dok ne postane pravomoćnom bude daleko realnija. S presudom sam zadovoljan, no ne i s visinom kazne", kazao je za RTL Danas Ivan Šantek, hrvatski policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo kao hrvatski branitelji dan nakon proglašenja suverenosti i samostalnosti RH 26. lipnja 1991. godine napadnuti. Na prevaru smo izvedeni iz policijske postaje, odvedeni u Golubić, zatim u logor u Knin. U Golubiću smo prvi put čuli za kapetana Dragana gdje nam je bio predstavljen kao nekakav Superman, no kada smo premješteni u staru bolnicu u Kninu, onda sam ga imao priliku i osobno vidjeti. Njemu je tadašnji šef logora predao vojnički prijavak s brojnim stanjem i tada je on ušao u našu sobu. Bio je vrlo ciničan, govorio kako je Hrvatska na rubu propasti, kako su oni ušli u Karlovac, kako je Tuđman pobjegao avionom u Austriju, kako bi oni nas razmijenili, ali nas naši neće i tako... Svi smo bili isprebijani i pretučeni, a on nam je još on trljao sol na ranu", dodao je Šantek.

Hrvatski policajac i branitelj je uvjeren da je Dragan Vasiljković tada imao apsolutnu zapovjednu moć i odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam, znao je da smo mi pretučeni, jer se u jednom trenutku okrenuo nekome iz svoje pratnje i rekao: 'Vidi, povreda, to je dobro'. Nemamo povreda koje su vidljive jer su nas snimali za beogradsku televiziju.

Teško mi je savladati se. Imao sam prilike vidjeti čitanje presude na YT-u, žao mi je što glinski policajci nisu obuhvaćeni tom presudom, dakle moje kolege i ja, koji smo pretučeni, štoviše - uništeni. Nije samo Glina njegov zločin, žao mi je što nije optužen za Pounje...", poručio je Šantek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo