vraća hrvate / Zrakoplov Croatia Airlinesa vraća se u Zagreb s povijesnog leta iz Kine: 'Ovo je bila izazovna operacija'

Zrakoplov Croatia Airlinesa vraća se u Zagreb s povijesnog leta iz Kine: 'Ovo je bila izazovna operacija'

18.7.2020.
19:05
VOYO logo

Nebo iznad Hrvatske polako ide na staro kada je u pitanju zračni promet iako je to još daleko od uobičajenog. 

Zrakoplov Croatia Airlinesa večeras se vraća s povijesnog leta iz Kine - zbog udaljenosti od osam tisuća kilometara i dosad najduljeg leta kada je u pitanju hrvatska nacionalna aviokompanija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o repatrijacijskom letu koji u Hrvatsku vraća više od 70 naših državljana.

"Ovo je dosta izazovna operacija, radi se o najduljem letu dosad, a tu je i pandemija koronavirusa. Posada je prošla dva testa na Covid-19, imaju dodatna zaštitna odijela, rukavice i maske, a maske su moral imati i svi putnici. Čuli smo se tijekom leta i za sada sve ide po planu", rekao je za RTL Danas Davor Mišić, direktor prometa Croatia Airlinesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban tretman posadu je čekao i u Kini. "Kako se radi o dugom letu, aktivirali smo dvije posade, one su se promijenile u Kazahstanu. U Kini su bile dosta restriktivne mjere, prošli su još četiri dodatna testa. Mjerenje temperature, pregled grla i razgovor s epidemiologom pa još jedan test", rekao je Mišić.

S obzirom na to da su putnici hrvatski državljani neće morati u izolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišić kaže da je zasad riječ o iznimci, ali da je Croatia Airlines spreman za takve letove te da će sve ovisiti o potražnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo