krajem ožujka / Zračna luka Franjo Tuđman u intenzivnim pripremama za otvaranje novog terminala krajem ožujka

Image
Foto: Facebook/Zračna luka Zagreb

Putnicima će osigurati značajno, kvalitetnije i ugodnije iskustvo putovanja

17.2.2017.
9:55
Facebook/Zračna luka Zagreb
VOYO logo

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) u intenzivnim je pripremama za otvorenje novog putničkog terminala, planiranog krajem ožujka, a točan će datum objaviti kada se usuglase svi dionici, doznaje se iz MZLZ-a, piše portal PolitikaPlus.

Image

Fotospecijal s Plesa: zavirite u novi terminal zagrebačke zračne luke

Image

Fotospecijal s Plesa: zavirite u novi terminal zagrebačke zračne luke

"Otvorenje novog putničkog terminala, koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, nova je razvojna faza zračne luke i s tehnološkog i organizacijskog aspekta. Veličina i prostranost novog terminala, nove funkcionalnosti i brojni komercijalni sadržaji, putnicima će osigurati značajno, kvalitetnije i ugodnije iskustvo putovanja", naglašavaju iz MZLZ-a, dodajući da su u zračnoj luci još uvijek u tijeku testiranja procesa i tehnologije te edukacija osoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu i da će se sve prometne i druge aktivnosti s postojećeg terminala u potpunosti preseliti prilikom otvorenja novog terminala za promet. Tako će se već prvi dan kad se novi terminal otvori za promet odvijati prihvat i otprema zrakoplova, putnika i prtljage prema redu letenja, kao i sve predviđene komercijalne aktivnosti.

Novi terminal proteže se na 65 tisuća četvornih metara na četiri razine, od kojih su prve dvije za dolaske, a druge dvije za odlaske, a imat će osam avio mostova za izravan ulazak i izlazak u zrakoplove. U prvoj fazi predviđeno je da će nova zgrada moći primiti 5 milijuna putnika, kojima će biti dostupno 30 šaltera za registraciju sa tri trake za preuzimanje prtljage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo