Dijamantni pir / Zovu ih Kralj i Kraljica: Ispunili su obećanje koji su dali jedno drugome prije 60 godina

Image
Foto: Ante Gašpar

Njemu je 88, a njoj 80 godina. Iva i Ante Bešlić zajedno su 60 godina.

14.2.2017.
16:46
Ante Gašpar
VOYO logo

Danas je Valentinovo, praznik ljubavi. U ovo konzumerističko doba poklona, cvijeća i skupih večera možda smo izgubili nit i zaboravili bit. Ako razbijate glavu gdje ćete na večeru sa svojim voljenima ili koji poklon odabrati, ovom pričom se podsjetite se što je zapravo ljubav.

U vremenu kada je teško dočekati i 60 godina života, jedan par iz Potravlja kraj Sinja je proslavio dijamatni pir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davne 1957. godine Iva i Ante su obećali jedno drugome uzajamnu ljubav i poštovanje u dobru i zlu. To obećanje su jedno drugome i ispunili jer ove nedjelje su pred mnogobrojnom obitelji proslavili 60 godina braka. Zajedno sa svojom djecom i čak 17-ero unučadi i 8 praunučadi stali su pred svećenika koji ih je blagoslovio.

U razgovoru s njihovom kćerkom Kajom, već smo u prvih par rečenica vidjeli iznimnu povezanost i bliskost ove velike obitelji. “Odlučili su ponovno obnoviti svoje zavjete radi zajedništva i sloge u našoj obitelji”, kazala nam je Kaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako ih život nije mazio. Jednog sina su izgubili u ratu, u akciji Bljesak, a nedavno je ovu obitelj protresla još jedna tragedija. Naime, Iva i Ante su ne tako davno izgubili i unuku – Anđelu Bešlić, djevojku čija je tragična smrt duboko potresla i cijelu hrvatsku javnost.

Priču u cijelosti pročitajte na portalu Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo