procjena / Zoranu Milanoviću i Ranku Ostojiću zbog prijetnji zaštita i nakon propisanog roka

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Osam mjeseci nakon što je prestao biti premijer, šef SDP-a na odlasku Zoran Milanović i dalje ima policijsku zaštitu pa je zato ispred zgrade u kojoj stanuje još uvijek stražarska kućica

27.9.2016.
19:24
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Osam mjeseci nakon što je prestao biti premijer, šef SDP-a na odlasku Zoran Milanović i dalje ima policijsku zaštitu pa je zato ispred zgrade u kojoj stanuje još uvijek stražarska kućica. Policijsku zaštitu ima i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. No, obojica će uskoro ostati bez zaštite, najkasnije početkom studenoga.

Večernji list neslužbeno doznaje da je Ranko Ostojić tijekom predizborne kampanje primio ozbiljne prijetnje te da je stoga policija procijenila da mu je zaštita nužna. S obzirom na to da su izbori iza nas, bojazni više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po važećoj Uredbi o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, Zoran Milanović imao je pravo na zaštitu šest mjeseci nakon prestanka obnašanja premijerske dužnosti. U slučaju kada policija procijeni da je to nužno, ta se mjera može produljiti.

Zoran Milanović javno je rekao da je njegova obitelj dobivala prijetnje, na predizbornom skupu u Vukovaru su ga vrijeđali, a u Matuljima je jedan muškarac krenuo prema njemu govoreći mu da je šaka jada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam u ovom poslu dobio puno prijetnji smrću, ali živite s tim, dosad se nije ništa dogodilo – prokomentirao je Milanović taj incident. Milanoviću navodno odgovara što će se uskoro “riješiti” policijske zaštite.

Tajni je podatak koliko osoba u Hrvatskoj, izuzev onih kojima pripada na osnovi funkcije koju obnašaju, trenutačno ima policijsku zaštitu, do kada će ona trajati, na temelju čega je povjerenstvo (koje se sastaje jednom mjesečno) odlučilo da nekome treba dati, produljiti ili ukinuti zaštitu. Osim predstavnika Ravnateljstva policije, u tom su povjerenstvu i predstavnici Sigurnosno-obavještajne agencije, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo