VAKULINA PROGNOZA ZA VIKEND: / Hrvatsku je pogodilo nevrijeme, ali najgore tek dolazi

Image
Foto: PIXELL
10.8.2017.
22:40
PIXELL
VOYO logo

Kako piše Zoran Vakula, kiše i grmljavine, kao i olujnog nevremena, bit će u petak, te osobito u subotu, koja će diljem Hrvatske biti osjetno hladnija od dosadašnjeg dijela tjedna, te vjetrovitija, na Jadranu uz često jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Vjetrovito će biti i u nedjelju, a početkom novoga tjedna ponovno nas očekuje mirnije i sve toplije vrijeme.

U petak će diljem zemlje temperature zraka biti niže nego u četvrtak, osobito u zapadnim krajevima, u istočnim će još i biti većinom vrlo vruće, često i oko 38 °C, osobito u istočnoj Slavoniji, Baranji i Srijemu, gdje će prevladavati jugoistočnjak. Prema zapadu prevladavat će oblačno vrijeme uz veliku vjerojatnost novih pljuskova praćenih grmljavinom, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OLUJNO NEVRIJEME IZ ISTRE STIGLO DO ZAGREBA: /

Tramvaj zapeo za reklamni plakat kod Trga, popucali vodovi, vjetar rušio stabla

Image
OLUJNO NEVRIJEME IZ ISTRE STIGLO DO ZAGREBA: /

Tramvaj zapeo za reklamni plakat kod Trga, popucali vodovi, vjetar rušio stabla

Poslijepodne se očekuje umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperature će u središnjoj Hrvatskoj ići do 30 stupnjeva Celzijevih, bit će vjetrovitije i oblačnije nego u četvrtak, uz češću kišu, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. A i manje vruće.

Nestabilno će biti i u gorju, i na sjevernom Jadranu. Kiša i grmljavina mogući su posvuda, ali će ponegdje vjerojatno izostati. Ne i pad temperature zraka, koja će poslijepodne biti većinom između 24 i 29 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U Dalmaciji sunčano i toplije

U Dalmaciji sunčanije i toplije uz najvišu temperaturu od 30 do 34 °C. U unutrašnjosti moguće i vrlo vruće, no ne kao proteklih dana. Iako sunčano i toplo, vrijeme će i u Dalmacijia biti nestabilno, uz mogućnost pljuskova i grmljavine.

U subotu ponovno promjena

U subotu se diljem Hrvatske očekuje nova i znatna promjena vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme će, kao i danas jačati u kopnenom području, gdje je velika vjerojatnost obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i nevrijeme s tučom. Poslijepodnevna temperatura u subotu će biti i za desetak stupnjeva niža nego danas, a dodatnom osjećaju svježine pridonosit će i povremeno umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu često jaka, na udare i olujna bura i tramontana.

Od nedjelje sunčanije

Od nedjelje ponovno sunčanije, a početkom novoga tjedna, uz slabljenje vjetra i toplije, sve češće i vruće, osobito u unutrašnjosti Dalmacije te na srednjem i južnom Jadranu, gdje će već u nedjelju biti pretežno sunčano. Na sjeveru Jadrana oblačnije, ali bez kiše. Ona će vjerojatno ponegdje izostati i u najoblačniju i najnestabilniju subotu. Na žalost, teško je reći gdje, kao i prognozirati pojavu neverina i pijavica. No, mogućnost postoji - na sjevernom Jadranu već sutra, a u subotu posvuda, prognozira Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo