'Ovo što se radi je ružno!'

"Obećavali smo rad i red. Reda u Hrvatskoj nije bio. Sljedeće godine očekujem da zemlja krene naprijed", kazao je premijer Zoran Milanović komentirajući prvu godinu u Banskim dvorima.

23.12.2012.
20:55
VOYO logo

"Zadovoljan ću biti tek kada svari stvarno krenu naprijed", kazao je premijer Zoran Milanović u intervjuu za HTV. Podsjetio je da je njegova vlada prva koja je smanjila proračun te da su ukinuli razne namete gospodarstvenicima.

"Drago mi je da su naši najžešći kritičari, dio sindikata, na kraju godine snizili tenzije i shvatili da moramo biti razumni", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvo se sporo mijenja

Premijer dijeli mišljenje ministra financija Slavka Linića da se država može zaduživati na domaćem tržištu, no sa šefom financija se ne slaže oko tvrdnje da je Hrvatska postala talac interesnih skupina.

"Nije talac Hrvatska, već društvo koje se sporo mijenja", kazao je premijer ističući da je naš veliki problem ogromni javni sektor i da se stvari po tom pitanju trebaju mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče poteza u 2013., kazao je da je najvažnije stvaranje investicijske klime, "da ljudi koji dolaze u Hrvatsku znaju da ih ovdje nitko ne tuče i davi".

'Sve što piše na papirićima nije istina'

Premijer je kratko komentirao odlazak iz Vlade Radimira Čačića: "Koga nema bez njega se mora". Nije se složio s novinarskom konstatacijom da bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva i dalje utječe na rad Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je komentirao i zadnja događanja oko uvođenja zdravstvenog odgoja u škole.

"Zdravstveni odgoj - nije svjetonazorsko pitanje već, rekao bih, higijensko. Sve što se radi je za djecu i zdravlje djece", kazao je Milanović, koji nije nimalo oduševljen zadnjim potezima Kaptola koji je odlučio svoje letke o zdravstvenom odgoju dijeliti ne samo u crkvama, već i u trgovinama te na kioscima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono sve što piše na papirićima koji se dijele nije istina. To su izvađene rečenice iz niza knjiga preporučenih pedagozima koji su dovoljno pametni da znaju što se može reći djeci te dobi. Ovo što se radi je ružno", zaključio je premijer Milanović.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo