'Ne pada mi na pamet izazivati prijevremene izbore'

Premijer Zoran Milanović odbacio je medijske spekulacije da SDP razmišlja o prijevremenim parlamentarnim izborima 2014. godine i ustvrdio da je riječ o "potpunoj dezinformaciji".

23.3.2013.
10:10
VOYO logo

"Ne pada mi na pamet izazivati prijevremene izbore. O tome nikada ni s kim nisam razgovarao", rekao je premijer Zoran Milanović u intervjuu za Jutarnji list. Upitan za komentar napisa o mogućnosti da Hrvatski laburisti postanu novi SDP-ovi strateški partneri, Milanović je odgovorio da "čelnici Laburista nisu pravi političari nego tek trenutni politički poduzetnici", te da "ne posjeduju nikakav politički program, već su naprosto kratkoročni krizni politički profiteri". Što se tiče lokalnih izbora, rekao je da SDP ide na pobjedu u svim većim gradskim sredinama, ali i da mu je jasno da će u nekim gradovima, a posebno u Zagrebu, to biti prilično teško. Vjeruje da Rajko Ostojić može pobijediti u Zagrebu, ali smatra da se do sada nije dovoljno snažno angažirao u kampanji.

Bolje bi trebalo biti 2014.

Milanović je ocijenio iz krize zemlja može izaći 2014. godina. "Dok Unija ne počne rasti, nećemo ni mi početi rasti. Nećemo početi masovno otvarati nova radna mjesta, nećemo početi bolje živjeti. Ovo zvuči deprimirajuće, ali je najbliže stvarnosti. Ne želim nikoga zavaravati", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U medijima je stanje lošije nego u zemlji'

Premijer smatra da je stanje u hrvatskim medijima "čak lošije nego opće stanje u zemlji". "Mediji su loši i zbog sadržaja i prezentacije sadržaja, ali još više zbog onih skrivenih motiva koji u određenom dijelu definiraju medijski sadržaj", rekao je premijer.

Osvrnuo se i na zadnja događanja na nacionalnoj televiziji i smjene urednika trećeg Dnevnika. "Gotovo da mi je ispod osobnog dostojanstva uopće odgovarati na optužbe da sam na bilo koji način povezan s bilo kakvim kadrovskim promjenama na Hrvatskoj televiziji", kazao je premijer i poručio da mu ne pada na pamet miješati se u bilo kakve uredničke ingerencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo