sušenje mobitela / Znate li kako osušiti mobitel

Image
Foto: Thinkstock

U situaciji kada mobitel upadne u vodu, ili dođe u doticaj sa većim količinama vode, potrebno je brzo reagirati. Znate li kako osušiti mobitel

11.9.2017.
12:18
Thinkstock
VOYO logo

Svima se barem jednom dogodilo da je mobitel pao u vodu. Znamo da je u takvim slučajevima potrebno brzo djelovati, no kako osušiti mobitel?

Mobitel je potrebno što brže izvaditi iz vode i odmah izvaditi bateriju, SIM kartice i sve konektore i poklopce koji se mogu izvaditi. Potrebno je napraviti što više otvorenih proreza, procjepa i praznina na telefonu. Nakon toga nježno, bez pretjeranog micanja mobitela krpicom brišite vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima poznat trik kako osušiti mobitel je sušenje mobitela pomoću riže. Stavite mobitel u posudu sa rižom i ostavite preko noći kako bi riža izvukla skrivenu vlagu unutar aparata. Nakon što izvadite mobitel iz riže, ostavite ga na suhim, papirnatim ručnicima kako bi izvukli još više vlage iz unutrašnjosti telefona.

Drugi način kako sušiti mobitel je da ga stavite u hladnjak na papirnati ručnik 30-ak minuta. Prije stavljanja u hladnjak izvadite SIM karticu i bateriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko vam je mobitel upao u more, prije nego ga krenete sušiti nakratko ga uronite u slatku vodu. U suprotnom će kristalići slane vode naštetiti osjetljivim dijelovima mobitela. Unutarnji dio izbjegavajte čistiti alkoholom jer bi mogao rastopiti ljepilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo