Znala sam da ćemo uspjeti iako su me zvali veleizdajnicom

'Ova Vlada je, to se mora jasno reći, bila najpredanija u poslu pristupanja EU, i to mi je veliko priznanje', riječi su kojima je premijerka prokomentirala završetak pregovora za ulazak u EU.

11.6.2011.
0:29
VOYO logo

"Rekao je da je to veliki dan za Hrvatsku i za EU. Čestitao je svima nama, i meni na svemu što sam napravila. Ova Vlada je, to se mora jasno reći, bila najpredanija u poslu pristupanja EU, i to mi je veliko priznanje. Nazvao me i povjerenik za proširenje Stefan Füle i čestitao svima nama na hrabrim odlukama koje smo donijeli", kazala je premijerka Jadranka Kosor nakon razgovora sa šefom Europske komisije te dodala da će njihova poruka Hrvatskoj vratiti samopouzdanje, hrabrost i odlučnost.

Na pitanje što će se promijeniti sada kad su pregovori završeni i datum ulaska u EU tu, premijerka je kazala: " Još ćemo odlučnije uređivati vlastitu kuću. I drugo, znate, neke stvari koje su se promijenile u ove dvije godine, nikad se više neće vratiti na staro. Tu mislim i na borbu protiv korupcije, i na reforme u pravosuđu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći za Jutarnji list Kosor je kazala da joj je među najtežim trenucima bio ona poslije arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

"Mnogi su počeli osporavati dogovor. Uslijedili su teški udarci. Neki su čak taj sporazum proglašavali veleizdajom. A, zanimljivo je da su omalovažavanja uglavnom prestala kad je Sveti Otac u siječnju 2010. pohvalio Pahora i mene za odlučnost i hrabrost. To je bio važan trenutak, tada su prestale mnoge kritike", kazala je Kosor dodajući da je težak bio svaki trenutak u kojem su se vodile akcije za rušenje Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106100010006 arti-201106100202006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo