ZNAKOVITA PORUKA IZ MOSTA: / "Bilo bi drukčije da su s druge strane Picula i Stier"

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukic

"Most je dobio povjerenje građana jer od samog početka inzistira na reformama i od toga ne odustaje", poručio je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja.

16.11.2015.
12:29
Pixsell, Sanjin Strukic
VOYO logo

"Razgovori s SDP-om i HDZ-om mogli bi početi već sutra. Razgovarat će se po pojedinim točkama samo u službenim prostorijama stranaka i nakon svakog sastanaka javnost će biti obaviještena o rezultatima kako bi se spriječile moguće manipulacije. SDP i HDZ su navodno odbacili vladu nacionalnog jedinstva, a mi ćemo vidjeti jesu li oni uistinu spremni na reforme ili ih isključivo interesira ostanak na vlast", kazao je Nikola Grmoja a prenosi HRT.

"Vidjet ćemo postoji li mogućnost jedne reformske vlade jer neke od promijene koje smo obećali našim građanima možemo provesti samo dvotrećinskom većinom", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JAKO ZANIMLJIVE BROJKE: /

Velika analiza otkrila tko su zapravo birači Mosta

Image
JAKO ZANIMLJIVE BROJKE: /

Velika analiza otkrila tko su zapravo birači Mosta

Smatra da bi, kad bi na čelu SDP-a i HDZ-a bili Tonino Picula i Davor Stier, do sada obavili desetak zajedničkih sastanaka o budućnosti Hrvatske.

Kada bi pregovori mogli biti gotovi, to, kazao je, ovisi o HDZ-u i SDP-u, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže garanciju da će se provesti reforme

"Oni ipak drže ključeve, zajedno imaju više od 115 zastupnika, oni su ti koji nisu dobili izbore. Most ne ucjenjuje - izašli smo s platformom pred građane, rekli smo da nećemo podržati ni SDP ni HDZ, dobili smo povjerenje i tražimo sada jamca i garanciju da će se te promjene i provesti", prenosi HRT riječi glasnogovornika Mosta.

Iz zadnjeg posta kojeg su mostovci objavili na svom Facebook profilu da se iščitati da im se ne žuri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko: U utorak počinju pregovori o poduzetništvu i pravosuđu

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u ponedjeljak kako su tijekom jutra iz Mosta primili prijedlog za nastavak pregovora po ekspertnim skupinama najavivši da će u utorak otvoriti poglavlja poduzetništvo i pravosuđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutros smo primili prijedlog za nastavak pregovora. Konkretno, sutra ćemo razgovarati o poduzetništvu i pravosuđu. Podržavamo takav pristup jer HDZ kroz te razgovore želi afirmirati svoj program za stvarne promjene. Za to se pripremamo već tri godine. Takav pristup smatram poštenim i prema javnosti i prema Mostu, ali nadasve prema našim stručnjacima i vrijednim ljudima koji su na ovim reformama radili", odgovorio je Karamarko novinarima ispred Središnjice HDZ-a na pitanje o pregovorima s Mostom.

Samo formalni razgovori

Upitan je li između njega i Mosta bilo neformalnih sastanaka, naglasio je da s Mostom razgovaraju isključivo službeno. "S Mostom samo formalno, transparentno i otvoreno za javnost i sve naše članove", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da su cijeli ovaj tjedan predviđeni razgovori po ekspertnim grupama izrazivši zadovoljstvo zbog njihova početka. "Imamo sveobuhvatan program i dobre sugovornike. Držim da je to odličan temelj", dodao je.

Sastanak najprije u SDP-u, a potom HDZ-u

Most je objavio da će se pregovori sa SDP-om održati u utorak u 10 sati u stranačkim prostorijama socijaldemokrata na Iblerovom trgu, a pregovori s HDZ-om u 13 sati na Trgu žrtava fašizma. Teme pregovora su pravosuđe i poduzetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razjedinjeni MOST: Nisu se mogli dogovoriti oko sastanka

HRT/Hina/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo