ljut zbog diskriminacije / Zlatni hrvatski paraolimpijac prozvao MORH: 'Nek' imate 31 zaposlenog olimpijca, a za paraolimpijce nemate mjesta'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sokolović je na Zimskim paraolimpijskim igrama održanima u ožujku ove godine osvojio zlatnu medalju, a uz to se aktivno bavi i rukometom, košarkom i hokejom

18.9.2018.
11:55
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Zlatni hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović prozvao je hrvatsko ministarstvo obrane zbog, kako on smatra, diskriminacije po pitanju zapošljavanja. 

Sokolović je na Zimskim paraolimpijskim igrama održanima u ožujku ove godine osvojio zlatnu medalju, a uz to se aktivno bavi i rukometom, košarkom i hokejom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je što je 31 vrhunski sportaš (olimpijac) zaposlen u ministarstvu obrane, ali me LJUTI što niti jedan sportaš (paraolimpijac) nije zaposlen ni u MO niti u jednom drugom ministarstvu!

Valjda se podrazumijeva da se paraolimpijci moraju borit kroz život sa svojim poteškoćama/preprekama, pa se još uz to moraju izborit i za posao!", napisao je Sokolović podijelivši uz to poveznicu na tekst Središnjeg državnog ureda za šport, u kojem je uspjeh braće Sinković na veslačkom svjetskom prvenstvu iskorišten u promotivne svrhe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali ste svijetu i svima nama kako se trud i rad, uz sva ostala odricanja koje zahtijeva priprema za ovakve sjajne športske rezultate, itekako isplate. Učinili ste nas ponosnima i na tome vam čestitam u ime Ministarstva obrane i Hrvatske vojske. Tako se brane hrvatske boje, a upravo ste nam vi još jedan dokaz kako su športski duh i vojnička snaga zaista dobitna kombinacija", kazao je ministar i naglasio kako se u  pričuvnom sastavu Hrvatske vojske trenutno nalazi 31 vrhunski športaš te najavio kako se u nadolazećem razdoblju očekuje sklapanje i novih ugovora Ministarstva obrane i vrhunskih športaša", stoji u jednoj rečenici teksta objavljenog na spomenutoj stranici, a Sokolovića je, sudeći po njegovoj objavi, posebno razljutila ta informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo