NEPONOVLJIVA 'THE VOICE' / Život i smrt dive koja je ostavljala svijet bez daha

U 48. godini života, preminula je diva Whitney Houston. Uoči dodjele Grammyja, njezino tijelo pronađeno je u kadi hotelske sobe. Sumnja se na predoziranje i utapanje jedne od najvećih glazbenih zvijezda, ali policija još uvijek štedi na informacijama. Sve detalje o tragediji, kao i ostavštini ove neponovljive zvijezde, POGLEDAJTE u prilogu!

12.2.2012.
18:00
VOYO logo

Trebala je to biti najveća glazbena noć u godini. Uoči dodjele Grammyja, u Los Angelesu se skupila glazbena krema čitavog svijeta, a veselu probu za večerašnju dodjelu prekinula je stravična vijest – Whitney Houston pronađena je mrtva u svojoj hotelskoj sobi. Prema neslužbenim informacijama, njezino beživotno tijelo pronađeno je u kadi. Na krevetu je policija pronašla brojne lijekove, ali zasad ne odaju detalje.

Samo večer prije, Whitney se pojavila na jednoj od mnogobrojnih zabava uoči dodjele Grammyja. Paparazzi su je snimili pod očitim utjecajem droga i alkohola, a u nedjelju je u javnost izišla i snimka sa zabave. Ovo je posljednji put da je viđena živa.



Zabava uoči dodjele Grammyja bila je, kažu, njezina najdraža noć u godini koju nikako nije htjela propustiti. U posljednjih nekoliko dana u Los Angelesu su je, nakon dugo vremena, srele brojne kolege, pa je šok u glazbenom svijetu još i veći. Brojne zvijezde, uključujući Clivea Davisa koji ju je otkrio te Aliciju Keys koja joj je pisala pjesme za posljednji album, odale su joj počast na priredbi organiziranoj u zadnji tren.

Izvori bliski pjevačici potvrdili su da posljednjih mjeseci doista nije bila dobro. Nakon što joj je propala povratnička turneja i nakon što je svijet zaključio da je drogiranjem uništila svoj neponovljivi glas, povukla se u osamu te navodno po tko zna koji put počela s konzumacijom opijata. Ipak, ni u svojim najvećim unutarnjim borbama, Whitney nije izgubila svoje obožavatelje, koji neutješno plaču pred hotelom u kojem je preminula.

Kad kažemo zvijezda, u slučaju Whitney Houston to mislimo u punom smislu riječi. Prva crnkinja sa spotom na MTV-ju, najnagrađivanija pjevačica svih vremena i diva od čijeg je glasa, izgleda i stava svijetu zastajao dah!

Na svjetsku glazbenu scenu uspješno je krenula 1985., a sedam godina kasnije, u slavnom "Tjelohranitelju" s Kevinom Costnerom postala je najpoznatija pjevačica na svijetu.

Upravo tad, na vrhuncu karijere, počeli su i problemi ove neponovljive dive. Za vrijeme snimanja Tjelohranitelja upoznala je kokain, a njezin tadašnji suprug Bobby Brown samo je potpalio ovisnicu u njoj. Ipak, uspješno je nizala albume, prešavši iz popa u soul i r’n’b, a stvari su postale ozbiljne 2000. godine, na koncertu u čast Michaela Jacksona.

Američki tabloidi tada su joj dali još nekoliko mjeseci života, a ona je sjela pred kamere. U razgovoru s Diane Sawyer, inače, najgledanijem intervjuu u TV povijesti, napokon je otkrila svoje demone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Nakon intervjua u kojem je zaključila da je s opijatima stvarno gotovo, krenula je na svjetsku turneju i doživjela konačni krah. Njezin kristalni sopran otišao je u povijest, a ljudi su odlazili s koncerata jer je nisu mogli slušati i gledati kako propada.

Posljednji dani pjevačice nešto je čega ćemo se ipak sjećati puno manje u usporedbi s njezinim zlatnim danima. Da je bila jedna, jedina i neponovljiva, slaže se cijeli svijet, pa i njezine hrvatske kolege te glazbeni stručnjaci.

I tako je, posve neočekivano i uoči dodjele na kojoj je na neki način i započela karijeru, ova glazbena diva otišla u povijest pop kulture. Unatoč višegodišnjoj borbi s ovisnostima, svijet će pamtiti ovaj jedinstveni osmijeh, šest osvojenih Grammyja, sedam studijskih albuma i više od 170 milijuna prodanih primjeraka. Whitney Houston svojedobno je priznala da je sama sebi najveći neprijatelj, vjerojatno ni sama ne znajući koliko je bila u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo