Deložacija bivše rukometašice /

Živi zid policiji: 'Sanadera puštate na slobodu, a ovako se odnosite prema vlastitim građanima!'

Policija je već iznijela oko dvadesetak aktivista, među kojima i djevojku Vilibora Siničića. Po dvoje aktivista, kojima je pozlilo, došla je Hitna pomoć

6.10.2015.
10:34
VOYO logo

Policija je jutros opkolila stan bivše jugoslavenske rukometne repretentativke Jadranke Jež na Jarunu u Zagrebu, a kasnije počela iznositi aktiviste iz stana u Ulici Bernarda Vukasa 7 na Jarunu.

Naime, u 10 sati započela je njezina deložacija po nalogu Kreditne banke jer tvrtka kojoj je bila jamac nije bila u mogućnosti vratiti kredit. Policija je ušla u zgradu te provalila u stan u kojem su bili zabarikadirani članovi Živog zida te vlasnica Jadranka Jež.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je policija gurala jednog od aktivista u maricu, izvikivao je "Pravo na dom", a u skandiranju su mu se pridružili i promatrači sa strane. Čuli su se uzvici "Nemojte glasati za SDP i HDZ".

"Gospodo, jesu li ovo vreće kupusa? Zašto tretirate ljude k'o vreće kupusa. Ministar Ostojić je rekao da nećete tretirati ljude kao vreće kupusa. Zašto koristiti dvostruke kriterije? Sanadera puštate na slobodu, a ovako se odnosite prema vlastitim građanima", dio je Pernarovog obraćanja policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je već iznijela oko dvadesetak aktivista, među kojima i djevojku Vilibora Siničića. Po dvoje aktivista, kojima je pozlilo, došla je Hitna pomoć. Trenutno je na Jarunu oko 50-ak interventnih policajaca  s osam marica i još toliko osobnih policijskih vozila.

"Provaljuju vrata. Započinje deložacije nekad olimpijske i svjetske pobjednice. Ostajemo do zadnjeg čovjeka, nikad nećemo odustati od borbe za slobodu!" poručuju iz Živog zida te prozivaju ministre Lalovca i Ostojića: 'Sramotan je način na koji se vi kao ministri i vaša vlada odnosite prema dužnicima'.

Poslušajte njenu priču:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar Lalovac priča da će država pomoći ljudima koji su u teškoćama s kreditima, ne vidim da se na tom polju nešto radi. Deložacija je sve više", rekla je Jež.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo