Učenici oduševljeni /

Zidovi od hardvera, sat od miševa: učitelj informatike osmislio pristupačnu i zabavnu učionicu

'Pogotovo kod informatike je učenicima potreban 'wow faktor'. Moraju imati neki razlog, neku novu tehnologiju koja će ih gurati', kazao nam je učitelj informatike Marko Šolić

14.11.2017.
19:13
VOYO logo

Informatika - taj predmet spoticanja hrvatskog školstva - s nastavnikom iz jedne zagrebačke osnovne škole dobiva novu dimenziju. Njegovo ime je Marko Šolić - a uz podršku ranateljice i učenika - stvorio je nesvakidašnju informatičku učionicu.

Zidovi od hardvera i ram memorije, sat od miševa, a umjesto ploče i zastarjelog projektora - televizori i grafički tablet - ideja učitelja informatike provedena je u djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo smisliti nešto drukčije. Imamo taj jedan problem da učenici ne vide gdje god stavite projektor i ajmo ga riješiti. Ideja je bila uzeti grafički tablet i koristiti ga za pisanje po ekranu", kazao nam je Marko Šolić, učitelj informatike u OŠ Matije Gupca u Zagrebu.

Učionica je tako funkcionalnija, a informatika učenicima pristupačnija i zabavnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je lakše učiti, svakako je zanimljivije, čak i onima koje ne zanima informatika su ovakvi televizori zanimljivi", ističe Adrian Vuica Marković, učenik OŠ Matije Gupca u Zagrebu.

"Prije je izgledalo na starinski način, sada je modernije. Možemo bolje pratiti nastavu i vidjeti. Onaj mali projektor nitko nije vidio", priča nam Paula Vidak, učenica iste škole.

A učitelj se više ne brine da će učenici zato što ne vide - zabušavati. "Znači onaj wow faktor. To treba poticati pogotovo kod informatike, učenici moraju imati neki razlog, neku novu tehnologiju koja će ih gurati da mogu pričati u stilu "vidi što imamo u školi", otkriva nam učitelj informatike Marko Šolić.

U svemu su mu pomogli učenici, ali i ravnateljica jer škola je osigurala novac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvrsno. Svaka ideja koja je u interesu napretka obrazovanja i interesu djece je dobrodošla", ističe Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matije Gupca u Zagrebu

Ovo je samo prvi korak prema modernoj učionici koja omogućava veću motivaciju učenika i bolje usvajanje gradiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo