curi na sve strane /

Zdravko Marić otkrio šokantan podatak koji je svima promaknuo

U racionalizaciji troškova zdravstva koji su u njegovom mandatu eksplodirali do fantastičnih 34 milijarde kuna.

19.4.2021.
22:28
VOYO logo

Dok se eto sumnja da je prvi grijeh ministra Vilija Beroša nešto što je činio a nije smio, drugi mu je grijeh da nije ništa činio ondje gdje je morao nešto učiniti. U racionalizaciji troškova zdravstva koji su u njegovom mandatu eksplodirali do fantastičnih 34 milijarde kuna.

A te 34 milijarde kuna se zapravo nikad nisu službeno spominjale u troškovima zdravstvenog sustava koji izgleda curi na sve strane, pa zapravo nitko ne zna gdje koliko curi, osim čovjeka kojemu to curenje dolazi na naplatu - ministra financija Zdravka Marića. Koji je na već legendarnoj sjednici Odbora za zdravstvo ne znajući da ga se snima istresao i dušu i tih 34 milijarde kuna koje je prvi put itko ikada spomenuo.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Prenosili ih na YouTubeu /

VIDEO Marić oprao Beroša! Mislio da nema kamera: 'Neću odgovarati za svoje postupke'

Image
Prenosili ih na YouTubeu /

VIDEO Marić oprao Beroša! Mislio da nema kamera: 'Neću odgovarati za svoje postupke'

"2007. kada su doprinosi za zdravstveno osiguranje bili 16 milijardi i 940, a rashodi za zdravstvo 18 milijardi, sada su u 2020. rashodi za zdravstvo, doduše covid godina 34 milijardi kuna. Dakle, gotovo udvostručeni rashodi.


Nisam dovoljno pametan da bih objasnio kako to u covid godini toliko rastu troškovi za lijekove, pa i ove posebno skupe, pa i receptni i ovi i oni... Svi živi rastu. Pa kako? A imamo podatke o smanjivanju medicinskih zahvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ostane ovakva dinamika, a dinamika proteklih mjeseci je 400 i nešto milijuna kuna mjesečno obveza, mi smo za godinu dana na istom.

Ako mi još netko dođe s tezom da mi nešto dugujemo u ministarstvu financija, malo sam se našalio, neću odgovarati za svoje postupke.

Kad se netko iseli iz Hrvatske jel' se dojavi? Kad ga zaboli zub jel' dođe iz Dublina ovdje u Zagreb, pa je sve u Dublinu bolje , a u Zagrebu ništa ne valja ni u Hrvatskoj ništa ne valja, jel tako

Svi smo zajedno tome doprinijeli, jer smo i demografiju i iseljavanje stavili u političku zonu, a to je broj jedan problem RH", rekao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo