šokantna odluka /

Zbog zatvaranja Kina Europa građani već organiziraju prosvjed: 'Nađimo se u 19 pred kinom'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kino Europa u nedjelju zatvara svoja vrata, odlučila je u petak uprava kina i Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala (ZFF)

6.4.2019.
10:53
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Vijest da se zatvara kultno Kino Europa šokirala je brojne Zagrepčane koji su mogli računati da će u jednoj od najljepših kino-dvorana u gradu moći pogledati dobar film ili u predvorju kina popiti kavu. 

No, Zagrepčani ništa ne prepuštaju slučaju pa je preko Facebooka odmah odaslan poziv na prosvjedno okupljanje ispred Kina Europa večeras u 19 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mediji pišu da sutra Boris T. Matić zatvara kino Europa jer im godinama Grad ne odgovara na ponude da zajedno renoviraju kino.Sad su primili dopis iz gradskog ureda da 1. lipnja dvoranu trebaju vratiti Gradu. Ajmo danas u 19 na piće s Matićem da vidimo možemo li spasiti voljeno kino", stoji u pozoivu na prosvjed.

Da Kino Europa u nedjelju zatvara svoja vrata, odlučila je u petak uprava kina i Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala (ZFF), nakon što su primili dopis zagrebačkog  Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, kojim ih se obavještava da im desetogodišnji ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te se pozivaju da tog dana predaju Kino Europu u posjed Gradu Zagrebu. U protivnom, sukladno Zakonu o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, 'poduzet će se daljnje pravne radnje'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko s nama nije razgovarao posljednjih šest mjeseci, unatoč svim našim zahtjevima koje smo podnijeli u predviđenim rokovima, a sada, dva mjeseca prije isteka ugovora, shvaćamo da nas žele istjerati pod krinkom renoviranja. Miješaju se realitet i emocije, donijeli smo naprasnu odluku", rekao je Boris T. Matić dodajući da su djelatnici ZFF-a još prije dvije godine čuli da će Kino Europa postati narodnjački klub, a nitko ih nije razuvjerio.

Festival tolerancije u SC-u

S obzirom na novonastale okolnosti organizatori Festivala tolerancije – JFF Zagreb najavili su da će se svečano otvorenje toga Festivala, umjesto u kinu Europa, održati u kinu Studentski centar u nedjelju, 7. travnja, u 19 sati. 

"Sve će izmjene biti objavljene na našoj internetskoj stranici i putem društvenih mreža", navode iz Festivala tolerancije - JFF Zagreb, uz ispriku publici zbog novonastalih okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike