U skladu s propisima / Zbog Zagrepčanina koji je kod kuće testirao vodu, reagirali iz Holdinga: 'Voda je ispravna'

Image
Foto: Thinkstock

Iz Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. koji kažu kako je voda za ljudsku potrošnju u vodoopskrbnim sustavima Zagreba zdravstveno ispravna.

12.6.2018.
16:00
Thinkstock
VOYO logo

Nakon što smo objavili vijest o Zagrepčaninu koji je samostalno odlučio testirati vodu u Zagrebu, te pritom snimio video koji je objavio na društvenim mrežama, a koji je izazvao brojne reakcije građana, stigla je reakcija iz Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. koji kažu kako je voda za ljudsku potrošnju u vodoopskrbnim sustavima Zagreba zdravstveno ispravna.

"Rezultat kontrole kvalitete vode u vodoopskrbnim sustavima Zagreba i Samobora koju je od početka 2018. godine provela služba kontrole kvalitete vode "Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.", kao i rezultat monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju koju su proveli Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, potvrđuju da je voda za ljudsku potrošnju u vodoopskrbnim sustavima Zagreba i Samobora zdravstveno ispravna i u skladu s uvjetima koji su propisani "Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju" (NN 56/13, NN 64/15, NN 104/17) i "Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe" (NN 125/17)", kažu iz Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o., sastavnom dijelu Zagrebačkog holdinga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se dodaje i kako su tablice kvalitete vode, koje se objavljuju mjesečnom dinamikom te godišnje izvješće o kvaliteti vode za ljudsku potrošnju, dostupni na službenim stranicama www.vio.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo