odluka suda / Zastrašio saborsku zastupnicu: Vodičanu prijeti produženi istražni zatvor

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon mjesec dana iza rešetaka Vodičanin dobio još mjesec dana istražnog zatvora i optužnicu.

25.7.2017.
14:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvu u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 35-godišnjeg Vodičanina Fabijana Šprljana, a zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje iz članka 139., stavak 3, u svezi stavka 1. Kaznenog zakona, perenosi Jutarnji list.

Optuženik je 11. lipnja ove godine na svom Facebook profilu objavio status u kojemu prijeti aktualnoj saborskoj zastupnici Branki Juričev-Martiničev. U poruci Šprljina prijeti zastupnici kako ju neće spasiti ni saborski imunitet, da se zna što slijedi, te da se mora srušiti kuća koja se gradi ispred njegove obiteljske kuće. Navedeno je kod oštećenice izazvalo strah za osobnu sigurnost i sigurnost njezine obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U optužnici je također predloženo da se Šprljanu produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela prijetnji i zbog opasnosti ostvarenja prijetnji. Općinski sud u Šibeniku, na sjednici izvanaraspravnog vijeća donio je rješenje kojim je okrivljeniku produljio istražni zatvor za još mjesec dana po predloženog osnovi.

Odvjetnik Fabijana Šprljana, Krešimir Škarica, uložio je žalbu o kojoj će odlučivati izvaraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku, prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo