svake godine sve gorE / Zbog poplava na Kajzerici stanovnici trpe velike materijalne štete: vodni doprinos plaćaju, a Grad ništa ne poduzima

Image
Foto: Vijesti.hr

Situacija je svake godine sve gora, a koliko je poznato, za sada se ništa ne poduzima da se oborinska odvodnja na Kajzerici sanira i riješi problem koji se redovito ponavlja

16.5.2018.
11:50
Vijesti.hr
VOYO logo

Kajzerica se kod svake veće kiše suočava s poplavama što stanovnicima i Gradu  uzrokuje veliku materijalnu štetu, a vatrogasci moraju intervenirati i po nekoliko desetaka puta. Najgora je situacija u III. Južnoj obali koja nema niti izvedenu oborinsku odvodnju iako je po projektu uređenja ulice ona bila predviđena, upozoravaju iz građanske udruge ZaKAJ? Za KAJzericu.

Mjesni odbor je u nekoliko navrata tražio da se barem u toj ulici postave dva slivnika i 60 m cijevi, ali to nikada nije napravljeno. Nakon jednog pljuska samo ovaj vikend u III. Južnoj obali nastao je bazen, a zgrade su opet poplavile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapacitet trenutnog sustava oborinske odvodnje nije dostatan za prihvatiti količinu vode uzrokovanu većim pljuskom, a kamoli nešto više te se redovito voda umjesto u slivnike slijeva u ulaze zgrada, podrume i garaže.

Situacija je svake godine sve gora, a koliko je poznato, za sada se ništa ne poduzima da se oborinska odvodnja na Kajzerici sanira i riješi problem koji se redovito ponavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da bi Grad i VIO obzirom da ništa ne poduzimaju kako bi se ovaj problem riješio trebali nadoknaditi štetu građanima te što hitnije početi s rješavanjem ovog problema. Na Kajzerici je u zadnjih 20-ak godina plaćeno prilično vodnog doprinosa, a infrastruktura se nije uređivala niti prilagođavala novom stanju. Navodno je i cijela mreža oborinske odvodnje priključena na kanalizaciju što je mimo zakona", navodi Ognjen Golubić iz građanske udruge ZaKAJ! Za KAJzericu.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo