ZAVRŠIO SASTANAK MOSTA I SDP-A: / Grmoja najavio da će biti "novih stvari"

Image
Foto: Most, Patrik Maček

Završio je sastanak Mosta i SDP-a, sudionici su izašli bez komentara. Slijede razgovori s HDZ-om.

2.12.2015.
15:20
Most, Patrik Maček
VOYO logo

Teme sastanka su usklađivanje prijedloga iznesenih u proteklome razdoblju, a razgovarat će se i o sastavljanju vlade i konstituiranju Sabora.

"Analizirali smo po programskim postavkama odgovor SDP-a i HDZ-a. Načelna suglasnost je velika, postoje neki odgovori koji nisu najbolje razjašnjeni i to ćemo u daljnjim konzultacijama riješiti. I jedni i drugi su suglasni pa ćemo vidjeti. Naša daljnja pozicija je ista, znači reformska vlada i nastavljamo s razgovorima", prenosi HRT riječi glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje nakon sastanka Nacionalnog vijeća Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PODOLNJAK: /

Pregovori će trajati najmanje dva mjeseca, a možda i duže

Image
PODOLNJAK: /

Pregovori će trajati najmanje dva mjeseca, a možda i duže

"Svatko može zadržati svoj mandat"

Na pitanje trebaju li Stipe Petrina, Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak koje su se priklonile Hridi iz Mosta isključenog Drage Prgometa vratiti mandate, Grmoja je kazao kako to od njih ne očekuje. Svatko može zadržati svoj mandat. Ako oni smatraju da na osnovu rezultata i rejtinga Mosta nisu ostvarili uspjeh ne moraju vratiti mandat, poručio je. U izjavi prije početka sastanka Mosta Ružica Vukovac izjavila je da bi bilo pošteno od zastupnika Mosta koji ne žele dalje s njima, da vrate svoj mandat.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li Most u četvrtak imati svog kandidata za predsjednika Sabora rekao je da će "ako bude pat pozicija" predložiti svog kandidata. To ćemo vidjeti nakon razgovora sa SDP-om i HDZ-om. Predložit ćemo ga javno, a oni ga mogu podržati konsenzusom, rekao je Grmoja.

Koliko Most ima zastupnika?

Na pitanje ima li Most još uvijek 15 zastupnika Grmoja je odgovorio kako imaju "možda i više". "Neki se žele i vratiti. Evo gospodin Petrina me zvao, želi se vratiti, ali mislim prvo da ćemo tražiti javnu ispriku", rekao je Grmoja. Petrina je u međuvremenu tu informaciju demantirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PETRINA BIJESAN: /

Grmoja je lažov, smrdljivi mali štakor

Novinarima je, prenosi HRT, najavio i kako će nakon današnjih razgovora u SDP-u i HDZ-u "biti novih stvari".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo