'SPAVAJ MIRNO ANĐELE' / Zauvijek se oprostili od Amy Winehouse

Rodbina, bliski prijatelji i njezini suradnici odali su u utorak u Londonu posljednju počast britanskoj pjevačici na sprovodu bez kamera i fotoaparata, upravo suprotno onome kako je ta soul-diva živjela.

26.7.2011.
20:20
VOYO logo

Mjesto i vrijeme posljednjeg ispraćaja nedavno preminule pjevačice Amy Winehouse držani su u tajnosti kako bi se sačuvao privatni karakter ceremonije. Međutim, obožavatelji i fotografi okupili su se duž puta koji je vodio do groblja Edgwarebury, kao i ispred njega.

Među okupljenima na posljednjem ispraćaju bili su Amyin bliski suradnik Mark Ronson, televizijska zvijezda Kelly Osbourne s frizurom u stilu Amy Winehouse, kao i George Michael i Adele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amyin otac Mitch Winehouse obratio se posljednji put svojoj kćeri riječima: "Laku noć, moj anđele, lijepo spavaj. Tvoji tata i mama vole te više nego ikada".

Nakon molitvi na engleskom i hebrejskom, obitelj i prijatelji otpjevali su najdražu pjesmu Amy Winehouse, "So Far Away" Carole King. Amy Winehouse potom je kremirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da je sada našla mir", napisao je George Michael na Twitteru.

Amynom bivšem suprugu Blakeu Fielder-Civilu zabranjeno je da dođe na sprovod koji je po lokalnom vremenu započeo u 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzna je pjevačica bila veoma povezana sa svojom bakom Cynthijom koja je 2006. godine preminula od raka pluća.

Sjećanje na svoju baku koja je također bila glazbenica ovjekovječila je u tetovaži na desnoj nadlaktici u liku žene s crvenom košuljom i crnim hlačicama.

Pjevačica je nakon njene smrti utonula u duboku depresiju i jedna od želja joj je bila da njen pepeo nakon smrti pomiješaju s pepelom njene bake. Čini se da će joj obitelj ispuniti tu posljednju želju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obdukcijom još nije ustanovljen uzrok smrti 27-godišnje pjevačice. Policija čeka nalaze toksikoloških pretraga, a oni će biti gotovi za dva do četiri tjedna.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo