ŽENA OBJAVILA MONSTRUOZAN FAKE NEWS, INTERVENIRALA I POLICIJA: / Ovo je istina o navodnom silovanju djevojčice kod Plitvica

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Priču koja zvuči zastrašujuće jedna je žena, ne dovodeći u sumnju ono što je čula, objavila na Facebooku.

5.11.2018.
16:02
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Iz dana u dan društvenim mrežama šire se mnoge lažne informacije o krađama, napadima i silovanjima koja čine migranti u Hrvatskoj. Danas se na Facebooku pojavila jedna uistinu zastrašujuća objava o silovanju maloljetnice kod Plitvičkih jezera.

Priču je na svome Facebook profilu objavila jedna žena tvrdeći da ju je čula od konobarice u jednom restoranu u Rastokama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MIGRANTI PODIGNULI ŠATORE U ŠUMI U LICI: /

Pretpostavlja se da ih je bilo više od 50, objavljena snimka

Image
MIGRANTI PODIGNULI ŠATORE U ŠUMI U LICI: /

Pretpostavlja se da ih je bilo više od 50, objavljena snimka

Objavila neprovjerenu priču i digla paniku

Tvrdeći da mediji ne žele tu priču objaviti, a nimalo ne sumnjajući u mogućnost da joj je konobarica prenijela glasinu, žena je među ostalim objavila sljedeće:

"Pošto traje ova dignuta prašina oko migranata, a u posebno u tom kraju, ispričala nam je sljedeće - prije dva tjedna otac i kći (13) koja je izgubila majku prije godinu dana ugostili su migranta u svoju kuću. Nahranili ga, dali mu topli i čisti smještaj, da se okupa i da ostane koji dan dok se ne snađe. Dan kada je otišao vratio se za sat vremena s još pet migranata te su pretukli oca koji je još uvijek u komi u bolnici, a kćer je svih šest silovalo!!! Tako su se eto zahvalili što su im ljudi izašli u susret!!!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je dodala da su naoružani migranti dan ranije pucali na policiju ispred restorana u kojem je ručala. Pozvala je ostale da njezinu objavu "dijele dalje".

Image

PU karlovačka: Priča je potpuno izmišljena

No, priča koju je čula i prepričala u objavi na Facebooku - nije istinita. RTL piše kako je glasnogovornica Policijske uprave karlovačke službeno potvrdila da je priča u potpunosti izmišljena, a i žena koja ju je prenijela na Facebooku obrisala je svoju objavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična priča, piše RTL, pojavila se na društvenim mrežama i u nedjelju ujutro. Naime, objavljena je neprovjerena informacija o prometnoj nesreći u mjestu Svaguše kod Imotskog u kojoj je sudjelovalo sedmero stranih državljana - ilegalnih migranata čiji je automobil sletio s ceste uslijed policijske potjere.

"Službenici PP Imotski oko 9.30 sati dobili su dojavu o slijetanju vozila s kolnika, nakon čega su se uputili na mjesto nesreće. Riječ je o cesti D60, zaseok Svaguše, tamo su policijski djelatnici zatekli sedam stranih državljana koji su u Hrvatsku ušli legalnim putem. Na mjesto nesreće stigla je i hitna pomoć, koja je medicinski zbrinula više osoba. Prema prvim informacijama, nitko nije teže ozlijeđen te nema životno ugroženih", kazala je za RTL glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić iz čije je izjave jasno da vozilo s migrantima nije bježalo pred policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo