Vrećice za pečenje iznimno su praktične za korištenje. U njima se mogu peći različite vrste mesa, ribe, povrće, kruh pa čak i kolači poput makovnjače i orehnjače.
Prilikom pečenja u vrećici nije potrebno dodavati masnoću, meso zadržava prirodne hranjive sastojke, hrana se peče u svom vlastitom soku, a začini se bolje sjedine s ostalim sastojcima čime se poboljšava okus hrane.
Priprema je vrlo jednostavna. U vrećicu za pečenje stavite nadjev, dodate začine po želji, sve lijepo rasporedite u vrećici i zatvorite kvačicom za zatvaranje. Važno je probosti vrećicu za pečenje iglom kako bi se omogućilo da višak tekućine ispari. Posudu s vrećicom položite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite potrebno vrijeme. Kada je nadjev pečen, vrećica se razreže i hrana je spremna za serviranje.
Ovakav način pripreme idealan je za današnji ubrzan način života. Hrana se stavi u pečnicu i nema brige hoće li se prepeći, hoće li nešto curiti ili prskati pa nakon pečenja pećnicu nije potrebno čistiti. Povrh toga, pripremom u vrećici dobivate puno zdraviji obrok bez nepotrebnih masnoća, a odličnog okusa.
Ima li boljeg od uživanja u finoj, hrskavoj hrani bez duge pripreme i mnogo zmazanog posuđa?
Vrećice za pečenje mogu se pronaći u asortimanu Alupacka koji možete pogledati OVDJE.