bizarno / Zašto je zviždačica iz Kutine smijenjena? Objašnjenje je čudno: 'Zapošljavala je ljude o kojima mi pojma nemamo'

A upravo se borila protiv zapošljavanja njihovih stranačkih kadorva…

9.12.2021.
19:44
VOYO logo

Triler priča u Kutini. Zviždačica i direktorica gradske tvrtke optužila je gradonačelnika za korupciju, a on je danas, i to baš na Međunarodni dan borbe protiv korupcije - smijenio! Sastanak Skupštine tvrtke počeo je burno i završio ljutitim odlaskom gradonačelnika Kutine Zlatka Babića.

Kazneno ga je jesenas prijavila za političku trgovinu i uhljebljivanje, a danas sazvala Skupštinu tvrtke Eko Moslavina kako bi ju gradonačelnik Babić i ostalih troje skupštinara smijenili. Ali stvari za gradonačelnika nisu krenule onako kako je zamislio.

"Šta rade mediji tu?", upitao je Babić na što mu je smijenjena direktorica Adrijana Cvrtila odgovorila da je rad sjednice javan, ali da ako se dogovore mogu donijeti odluku da mediji ne prisustvuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javan? Onda doviđenja!", rekao je Babić i odjurio iz prostora.

Nakon filmskog odlaska ispostavilo se da dvoje članova skupštine nije niti moglo ući u tvrtku zbog COID potvrda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom slučaju od četiri suvlasnika, dvoje nije imalo COVID potvrde. Jedan uopće nije imao, a drugome je istekla tako da ih ja nisam ni zakonski mogla pustiti u ovo trgovačko društvo", rekla je Cvrtila.

Image
Zlatko Babić /

Gradonačelnik Kutine istupio iz HDZ-a nakon što ga je direktorica EKO Moslavina prijavila za udomljavanje uhljeba

Image
Zlatko Babić /

Gradonačelnik Kutine istupio iz HDZ-a nakon što ga je direktorica EKO Moslavina prijavila za udomljavanje uhljeba

Odluka o smjeni, inače, mora biti donesena jednoglasno. Gradonačelnik Kutine nije htio davati izjave, ali njegov donedavni stranački kolega i manjinski suvlasnik tvrtke, načelnik Općine Velika Ludina je, branio je svog kolegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li vi iščitavate iz tog nečega u audio zapisima da iz toga je neko kazneno djelo napravio gospodin Babić?", upitao je Dražen Pavlović.

To će iščitati USKOK, koji nam danas javlja da još uvijek provode izvide. Podsjetimo, Cvrtila je objavila snimke razgovora iz kojih se otkriva kako se za glasove u gradskom vijeću zauzvrat dogovaralo zapošljavanje u javnim tvrtkama. Predsjednik gradskog vijeća dao je ostavku, a Babić napustio HDZ, ne i funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva radna mjesta u cijelom gradu gdje se tko prima ti sve informacije imaš. K'o da ne znam, sve informacije dolaze gradonačelniku da si on prebere ak' ima ljude da ih ugura", čulo se na jednoj od snimaka.

Nakon što su snimke izašle u javnost u rujnu, odmah se raspisuje novi natječaj za mjesto direktora Eko Moslavine, na koji se javila i aktualna direktorica. Na razgovoru za posao dočekali su je oni protiv kojih je progovorila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan je bio gradonačelnik garda Kutine protiv kojeg je podnijeta kaznena prijava, a drugi suradnik koji je provodio natječaj je dio te kaznene prijave", rekla je Cvrtila.

Pitali smo danas načelnika Pavlovića, koji je u javnost dospio u listopadu zbog komentara gdje podržava premlaćivanje migranata, zašto smjenjuju Cvrtilu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je pokrenula ovu stvar kad je saznala u šestom mjesecu da smo mi odlučili nju mijenjati. Iz razno raznih drugih razloga. Koji su razlozi? Pa razlozi su u tome što, ovoga, je donosila čudne stvari, zapošljavala ljude o kojima mi pojma nemamo", rekao je Pavlović.

Adrijana Cvrtila javno je optužila je gradonačelnika Kutine za korupciju, a on je danas na Međunarodni dan borbe protiv korupcije izglasao njezinu smjenu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo