novi demokratski standard / Zašto je u studiju RTL Direkta bio policajac?

U studiju RTL Direkta tijekom cijele emisije stajao je policajac

6.3.2019.
23:10
VOYO logo

Uredniku RTL Direkta Zoranu Šprajcu večeras je tijekom cijele emisije društvo u studiju pravio policajac čime je neizravno komentirao slučaj novinarke Đurđice Klancir kojoj su policajci upali u redakciju i legitimirali je. 

"Dogodio se teški presedan u medijskom i političkom svijetu.  Prilikom redovnog obavljanja svoje  političke dužnosti rezača vrpci, dizača zastave i polagača vijenaca, sisačko moslavački župan Ivan Žinić bio je grubo ometen nekim tekstom novinarke Đurđice Klancir", kazao je Šprajc u emisiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U skladu s aktualnim demokratskim trendovima župan je odlučio protiv nje podići privatnu tužbu i posve logično putem svoga odvjetnika u njezinu redakciju poslao policiju da je lociraju i  indentificiraju a ako se ukaže potreba valjda i transferiraju. Policija je taj nalog uredno izvršila i rutinski upala u redakciju portala Net.hr i identificirala novinarku Klancir", objasnio je Šprajc.

"Od početka emisije kraj mene stoji jedan organ reda. Naime kako bi policiji i politici uštedjeli vrijeme i novac na dolaske i odlaske iz redakcije zamolili smo ih da u redakciji RTL Direkta uvijek bude jedan organ koji nas može legitimirati čim ga netko odozgor nazove. Čvrsto vjerujemo da će to uskoro postati novi demokratski standard, a policija sastavni dio svake redakcije", kazao je Šprajc u emisiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju emisije je Zoran Šprajc pitao policajca Anđelka je li bilo kakvih poziva ili pritužbi tijekom emisije.

"Ako ne znate ili me u policijskoj postaji vodite kao Johnnyja Bananu, ili ne znam kako, a Google vam ne radi, ja sam Zoran Šprajc s RTL-a. Evo vam osobna pa vi mene evidentirajte, bit će sigurno još poziva", kazao mu je Šprajc na kraju emisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo