odbacili te tvrdnje / Zašto javnost za ovo ne zna: u hrvatskim jajima antibiotik, u čaju bunika, u ministarstvu cenzura?

Image

Na navodnom 'konspirativnom' sastanku, Agičić je naložio cenzuru obavijesti o neispravnoj hrani na policama hrvatskih trgovina

2.3.2017.
8:40
VOYO logo

Nakon što su se intenzivne kampanje krajem prošle godine drastično prorijedile, mnogi mediji zapitali su se je li salmonela iskorijenjena. U redakciju tportala pristiglo je anonimno pismo u kojemu se sugerira da se cenzuriraju objave o neispravnosti 
hrane i da su pronađena jaja sa štetnim tvarima, kao i čaj od kojeg se halucinira, a da o tome javnost nije obaviještena. No, iz Ministarstva poljoprivrede odlučno odbacuju takve informacije, piše tportal.

Za autora pisma pretpostavlja se kako je osoba iz sustava. U pismu se spominje "konspirativan" sastanak u Upravi za veterinarstvo. Na njemu je navodno pomoćnik ministra Tolušića, Damir Agičić naložio cenzuru obavijesti o neispravnoj hrani na policama hrvatskih trgovina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ministarstva odbacuju te tvrdnje. Nadalje, sam taj podatak je neobičan uzevši u obzir kako je Tolušić u jeku afere salmonela smijenio pomoćnika ministra za veterinarstvo i sigurnost hrane Tomislava Kiša koji ga nije na vrijeme obavijestio o salmoneli u jednom trgovačkom lancu. 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Studenti, dobro došli u naše menze: dat ćemo vam jaja iz Poljske, stara najmanje 15 dana!

"Postoje jasno propisane procedure za takve situacije te se one dosljedno poštuju i slijede. Transparentnost objava svih informacija i podataka o potencijalnim opasnostima za zdravlje ljudi temeljno je načelo funkcioniranja Ministarstva poljoprivrede", izjavili su za tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o pozitivnom nalazu 20. siječnja kada je u proizvodima dobivenim od prerađenih kontaminiranih jaja nađen antibiotik enrofloksacin, a o čemu javnost nije obaviještena, odgovaraju da su 12. prosinca 2016. uzrokovana konzumna jaja u objektu farme tvrtke GENO u Zaprešiću. U nalazu je utvrđeno da se u jajima nalazi određena količina enrofloksacina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo