Nema sukoba interesa /

Zaštitarska tvrtka koju vodi suprug Bandićeve pročelnice zarađuje milijune na poslovima s Gradom!?

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Gradska pročelnica Mirka Jozić supruga je direktora zaštitarske tvrtke Bilić - Erić

8.7.2019.
16:58
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Oko objekta u Novom Petruševcu već se mjesecima diže hajka. Tamošnji stanari, koji su u međuvremenu postali prosvjednici, tvrde kako vlasnička slika objekta u koji su preseljeni stanovnici Plinarskog, nije čista. Kažu kako imaju dokaze da su oni još uvijek vlasnici poslovnih prostora. Zbog prosvjeda u Novi Petruševec pozvani su zaštitari tvrtke Bilić - Erić d.o.o., a stigla je i izaslanica gradonačelnika, Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu. Prosvjednicima je poručila kako je sve zakonski čisto. 

A kako je otkrio Net.hr, Jozić je s razlogom mogla biti hrabra. Naime, iza nje su stajali zaštitari tvrtke Bilić-Erić, iste tvrtke na čijem je čelu Matija Jozić, suprug Mirke Jozić. Građani su tako spletom okolnosti u istom kadru mogli svjedočiti kako se troši njihov novac: između ostalog financiraju privatni biznis supruga gradske pročelnice, piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju i kako je tvrtka Bilić-Erić angažirana u Novom Petruševcu još od ožujka, kada je organiziran prvi prosvjed, što znači da najmanje četiri mjeseca Gradska uprava Zagreba plaća tvrtki Bilić-Erić, dakle tvrtki u kojoj je jedan od ključnih ljudi suprug utjecajne pročelnice, za posao osiguranja objekta 24 sata dnevno.

Iz tvrtke Bilić-Erić nisu željeli precizirati kakav ugovor imaju s Gradom. Direktor Matija Jozić osobno i ljubazno je objasnio da je taj podatak "poslovna tajna". Naglasio je, međutim, da njegova tvrtka ne radi s Gradskim uredom na čijem je čelu njegova supruga, nego da radi za Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i da je "odavno razjašnjeno da u angažmanu njegove tvrtke nema sukoba interesa.", piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To, naravno, nije jedini projekt na kojem rade. Iz tvrtke je potvrđeno da su poslovno vezani prije svega za Gradski ured za imovinsko-pravne poslove, da su uključeni kod deložacija, vrlo često u incidentnim situacijama. Jozić kaže da surađuju sa Zrinjevcem, ali ne može precizno reći koliko su oni zastupljeni u odnosu na druge zaštitarske tvrtke. On smatra da se nipošto ne može reći da prolaze bolje od drugih zaštitarskih tvrtki s kojima surađuje Holding. Navodno zarađuju milijune.

Pročelnica Mirka Jozić inače je poznata po tome kako gorljivo brani i najčudnije Bandićeve zahvate pred kamerama.

Prošlog je tjedna gostovala u emisiji RTL Direkt.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo