ZARAŽENI MUŠKARAC U SPLITU BIO U KVARTOVSKOM DUĆANU: / Epidemiolozi rekonstruiraju kontakte, blagajnica završila u samoizolaciji

Image
Foto: Pixsell

Zaraženi stariji muškarac u ponedjeljak je bio bez simptoma, no u srijedu je sa suprugom prevezen u splitsku bolnicu

19.3.2020.
17:15
Pixsell
VOYO logo

Epidemiolozi su noćas pokušavali rekonstruirati s kim su sve kontaktirale dvije osobe pozitivne na koronavirus te njihova kći. Prema dostupnim informacijama, stariji bračni par zaražen je upravo u kontaktu s kćeri, inače liječnicom iz Zagreba.

Ona je, piše Index, prošlog vikenda posjetila roditelje, a simptome je osjetila u nedjelju. U utorak je testirana na koronavirus te se pokazalo da je pozitivna. Roditelji su u srijedu sa simptomima prevezeni u splitsku bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagajnici preporučena samoizolacija

Liječnica je u Splitu kontaktirala i s čovjekom s Brača koji je zatim neko vrijeme proveo sa obitelji u Splitu. Preporučena im je samoizolacija, a isto je rečeno i blagajnici kvartovskog dućana u kojem je u ponedjeljak kupovao zaraženi otac liječnice.

"Sukladno važećim smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva koji se odnosi na nadzor nad kontaktima oboljelih osoba, epidemiolog u pripravnosti je nakon epidemiološke ankete donio odluku o samoizolaciji tih osoba te mjere čišćenja i dezinfekcije prostora", odgovorio je Indexu Krizni stožer Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo