Peugeot 2008 protiv mina / Žar ptica se ovih dana prošetala Parizom

U Parizu je predstavljen novi Peugeot 2008 kojeg je za veliku humanitarnu akciju '2008 protiv mina' oslikao slavni Boris Bućan.

14.10.2013.
10:23
VOYO logo

Žar ptica ovih se dana prošetala Parizom. Nije našla svoje mjesto u baletnoj dvorani već na najnovijem Peugeotu 2008.

Naime, ovo najpoznatije djelo hrvatskog umjetnika Borisa Bućana posve se lijepo smjestilo na krov francuskog limenog ljubimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radili ste svašta i plakate i oslikavali ste asfalte. Jeste li očekivali da ćete oslikavati automobil?

"Pa nisam, nisam znao da će mi se automobil desiti, ali me veseli. Zgodno je društvo.  Čuo sam nedavno da je i Rauschenberg i, mislim, Jasper Jones da su prije mene bili u Parizu sa svojim autima", rekao je Bućan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za seljenje Žar ptice s plakata na automobil trebalo mu je tek tjedan dana. Uz pomoć umjetnosti te kompjutorske tehnologije, ovaj je automobil postao remek djelo.

"Od narudžbe, kada sam ju dobio, znao sam odmah da to mora biti Žar ptica na njemu, da ću probati taj eksperiment i ppkazalo se da je stvarno dobro sjela na automobil", dodaje Bućan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli smo da automobil bude avanturistički i ugodan. Bućan je s dizajnom to uspio dočarati, jer njegove linije prate liniju automobila. Boja i duh ovog umjetničkog djela govore o avanturi koja je dio ovog automobila", izjavila je Agnes Tesson Faget, projekt-menadžerica Peugeota.

No, cilj ovog autoartizma nije samo umjetnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo remek djelo na četiri kotača nije zamišljeno da visi na nečijem zidu nego da guta kilometre po raznim svjetskim cestama. No, prije nego li krene u tu avanturu umjetnički će Peugeot 2008 razminirati jedan dio Lijepe naše.

Kako i kad, saznat ćete za tjedan dana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo