POSTOJI I DOKAZ / Zaprešićki HDZ u prosincu odbio dati novac za Hitnu pomoć?

Image
Foto: Duško Marušić/Davor Puklavec/Pixsell

Gradonačelnik Zaprešića danas je rekao da on ne može biti odgovoran za smrt mladića

13.8.2018.
17:32
Duško Marušić/Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je u nedjelju u Zaprešiću mladić umro jer u vozilu Hitne pomoći nije bilo liječnika, danas se oglasio gradonačelnik Željko Turk koji je izjavio da on "ne može biti odgovoran za to". 

No, informacije do kojih je došao portal Index pokazuju da bi se odgovornost za jučerašnju tragediju itekako mogla tražiti i na vratima HDZ-ovog gradonačelnika Zaprešića i gradskih vijećnika koji mu osiguravaju većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> 'Dok je Hitna iz Jastrebarskog bila na intervenciji u Zaprešiću, jedna je osoba tamo preminula'

Većina u tamošnjem gradskom vijeću, u prosincu je prošle godine, naime, odbila da se dio novca koji ide za financiranje Savjeta HDZ-ovog gradonačelnika preusmjeri upravo za Hitnu medicinsku pomoć, što je predložio SDP, a Index je u posjedu njihova prijedloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predlaže se značajno umanjenje stavke kojom se podmiruju naknade za članove Savjeta gradonačennika. S obzirom na dosadašnje rezultate Savjeta gradonačenika i dosadašnju praksu upravljanja Gradom Zaprešićem, Klub vijećnika SDP-a smatra da Gradonačelniku uopće nije potreban Savjet te se predlae njegovo raspuštanje i ukidanje, jer je više nego dovoljna brojka od 60 zaposlenih u Gradskoj upravi, koji mogu puno više dobrinijeti razvojnim projektima Grada Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo