ILI URUŠAVANJE ILI RAZVOJ U ISTINSKU DRŽAVU: / 'U nedjelju biramo spavača na Pantovčaku, a u ponedjeljak - budimo odgovorni'

Image
20.12.2019.
17:01
VOYO logo

Nezavisni zastupnik Marko Vučetić, doktor filozofskih znanosti, osvrnuo se na Facebooku ono što nas čeka u nedjelju, na predsjedničke izbore.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju ne izlazimo na birališta kako bismo izabrali bračnog partnera ili našeg intelektualnog i emocionalnog klona, u nedjelju, zapravo, izabiremo aktera petogodišnjeg spavanja na Pantovčaku. No, ovaj spavač nije običan spavač, o njemu ovisi kakva će nam realnost biti nakon parlamentarnih izbora o čijim rezultatima ovisi naš četverogodišnji san, ali i četverogodišnja javna budnost. Tada se biraju javne politike.

'Ili bestijalno urušavanje ili razvoj u istinsku državu'

U nedjelju sudjelujemo u inicijalnom društvenom inženjeringu koji će dovesti do definiranja i kreiranja javnih politika koje jednu poludržavu mogu odvesti u smjeru bestijalnog urušavanja ili razvoja u istinsku državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobornik sam poimanja izbora kao čina nepredvidive volje birača, pa se neću izjasniti za koga ću glasati, ali se nadam da neće doći do razbijanja i destrukcije unutar istog političkog spektra. Ako se građanska opcija razočara što u drugi izborni krug nije prošla baš njihova kandidatkinja ili nije prošao baš njihov kandidat, pa zbog toga odbiju glasati u drugom izbornom krugu, iako i tada postoji mogućnost biranja kandidata građanske opcije, onda ti birači ne sudjeluju u kreiranju društvenog inženjeringa, nego su naivne žrtve inženjeringa aktera poludržave.

U nedjelju biramo spavača na Pantovčaku, ali i otvaramo ili zatvaramo put našeg političkog spektra, odnosno otvaramo ili zatvaramo put našem političkom spektru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak, u danu poslije, budimo odgovorni, ne budimo naivni. Samo najodgovorniji umiju živjeti u 'danu poslije'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo