ZAMJENIK ALEMKE MARKOTIĆ OTKRIO KOJI JE NAJČEŠĆI SIMPTOM HOSPITALIZIRANIH: / 'Imamo povećan broj djece oboljele od Covida-19'

Image
Foto: Profimedia

Prosjek godina covid-pacijenata u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' je oko 62 godine, ali posljednjih tjedana povećan je broj bolesnika mlađe populacije

27.10.2020.
21:45
Profimedia
VOYO logo

Zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zoran Barušićkazao je za Dnevnik HRT-a kako je u ovom trenutku u Klinici hospitalizirano ukupno 85 bolesnika, a od toga je 14 pacijenata u jedinici intenzivnog liječenja. Od tih 14 bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja, deset je na respiratoru, dok su četiri pacijenta na visokim protocima kisika te postoji mogućnost da i oni završe na respiratoru.

Dodao je da je respirator uređaj koji se upotrebljava kada bolesnik više ne može samostalno disati. Pacijenti priključeni na respirator nisu pri svijesti, a liječnici im na sve načine pokušavaju spasiti život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAMJENIK ALEMKE MARKOTIĆ: /

'Gripa pridonosi težini kliničke slike pacijenata s Covidom. Posljedica je veća smrtnost'

Image
ZAMJENIK ALEMKE MARKOTIĆ: /

'Gripa pridonosi težini kliničke slike pacijenata s Covidom. Posljedica je veća smrtnost'

Većina oboljelih već ima neku bolest 'u podlozi'

Dr. Barušić je kazao da su simptomi bolesnika različiti, ali čim se hospitaliziraju, postoje određene indikacije teže kliničke slike. Takvi pacijenti u većini slučajeva imaju već neke bolesti u "podlozi" koje čine to stanje još i težim te svakako zahtijevaju nadomjestak kisika. Za bolesnike zaražene koronavirusom kazao je kako najčešće imaju simptome zahvaćanja dišnog trakta, što je i razlog pogoršanja njihova stanja.

"Cijeli ostali niz komplikacija može se dogoditi tijekom bolničkog liječenja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosjek godina pacijenata u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" koji su zaraženi koronavirusom je oko 62 godine, ali posljednjih je tjedana povećan broj bolesnika mlađe populacije. Povećan je broj oboljele djece koja, za razliku od odraslih, imaju mnogo blažu kliničku sliku te ih se rjeđe hospitalizira.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo